Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

«Κρυφτούλι» με τους κατοίκους για τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου Καφηρέα

«Κρυφτούλι» με τους κατοίκους για τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου Καφηρέα

Με ελικόπτερο πήγε στα εγκαίνια των αιολικών πάρκων στον Καφηρέα, ο πρωθυπουργός. 
Για «ολική καταστροφή της περιοχής», μιλάνε οι κάτοικοι.

Σε φιέστα μετατράπηκαν τα σημερινά εγκαίνια του συμπλέγματος των αιολικών πάρκων της Enel Green Power, στον Καφηρέα της Εύβοιας, με παρόντα, μεταξύ άλλων και τον πρωθυπουργό. 
Όπως περιέγραψε στην efsyn.gr ο Δημήτρης Βουλής, μέλος της Επιτροπής Κατοίκων που αντιτίθενται στο έργο, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στον χώρο των εγκαινίων με ελικόπτερο», ενώ οι «χειροκροτητές που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Μαρμαρίου, μεταφέρθηκαν στον Καφηρέα με πέντε πούλμαν και λιμουζίνες, ενώ τους συνόδευαν μία κλούβα με ΜΑΤ, βανάκια και τζιπ της Αστυνομίας». 


Έχοντας μάλιστα ενημερωθεί για το μπλόκο που είχαν στήσει οι κάτοικοι της περιοχής, στην είσοδο της Καρύστου, για να εμποδίσουν το κομβόι να φτάσει στον προορισμό του, άλλαξαν διαδρομή και μέσα από κτήματα κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο της εκδήλωσης. 
«Οι κάτοικοι έχουμε κινητοποιηθεί εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια, γιατί δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο», λέει στην efsyn.gr ο κ. Βουλής, κάνοντας λόγο για «ολική καταστροφή της περιοχής και της οικονομίας της. Έκαναν ζημιά στην κτηνοτροφία, κατέβασαν βουνά, αποψίλωσαν δάση, μπάζωσαν ρέματα, καταπάτησαν κτήματα και οικόπεδα, πέρασαν μέσα από σπίτια, μέχρι και σύστημα απώθησης πουλιών έβαλαν στις ανεμογεννήτριες, αλλοιώνοντας το περιβάλλον», τονίζει ο εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων και προειδοποιεί για μια νέα οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει το νέο έργο που βρίσκεται στα σκαριά, «με 90 κομμάτια της ΤΕΡΝΑ στο Κάβο Ντόρο».
Το σύμπλεγμα των αιολικών πάρκων στον Καφηρέα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, με συνολική ισχύ 154,1 MW. Περιλαμβάνει επτά αιολικά πάρκα με 67 ανεμογεννήτριες. Με αυτό, η εγκατεστημένη ισχύς της Enel στην Ελλάδα θα φθάσει τα 460 MW, εκ των οποίων περίπου 354 MW από αιολική ενέργεια, 90 MW από ηλιακή και 20 MW από υδροηλεκτρική ενέργεια.

Μητσοτάκης: «Ο επενδυτικός χειμώνας δίνει τη θέση του στην αναπτυξιακή άνοιξη» 

Στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όχι μόνο στην πράσινη, αλλά και στη γαλάζια ανάπτυξη, με την αξιοποίηση και των θαλασσών, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.
«Το νέο αιολικό πάρκο είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο επενδυτικός χειμώνας δίνει τη θέση του στην αναπτυξιακή άνοιξη. Η Ελλάδα αλλάζει με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε δε, το συγκεκριμένο έργο, όπως και τη μονάδα φυσικού αερίου της Μυτιληναίος, την κατασκευή της οποίας εγκαινίασε ο ίδιος πριν από 2 εβδομάδες, ως «δείγμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που στηρίζει τις γόνιμες δυνάμεις τόσο των επενδυτών όσο και των εργαζομένων», σημειώνοντας πως οι εξελίξεις αυτές, 3 μήνες μετά τις εκλογές και πριν συμπληρωθούν 100 ημέρες από την ορκομωσία της κυβέρνησης, δεν είναι τυχαίες.
Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ανήγγειλε νέο χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ ως το τέλος του χρόνου, και μέχρι τότε τροποποιήσεις του ισχύοντος, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αγκυλώσεις. 
Παράλληλα, σημείωσε ότι το αιολικό πάρκο είναι συμβατό με τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης: την πλήρη απεξάρτηση από τον λιγνίτη ως το 2028, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τη μείωση των εισαγωγών ρεύματος.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών, υπογραμμίζοντας ότι το αιολικό του Καφηρέα ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια. «Δεν μπορεί -είπε- οι επενδυτές να είναι ήρωες που ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. Υπάρχουν ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να πουν τη γνώμη τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένα χρονοδιάγραμμα δεκαετίας. Αποτελεί δέσμευσή μου ότι αυτό θα αλλάξει».
Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το 3% των ετήσιων εσόδων από την επένδυση, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, θα επιστρέφει στην τοπική κοινωνία για έργα υποδομής, ενώ ήδη οι μισοί από τους 1200 εργαζόμενους που απασχολήθηκαν σε αυτό, προέρχονταν από τις συγκεκριμένες περιοχές
Επιπλέον, υπενθύμισε ότι στην επόμενη διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων θα εγκριθούν επενδύσεις σε αιολικά και φωτοβολταϊκά, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ισχύος 461 μεγαβάτ, ύψους 400 εκατ. ευρώ, ενώ διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας ότι η απολιγνιτοποίηση θα προχωρήσει με ειδικό σχέδιο από τη ΔΕΗ, προκειμένου οι περιοχές να γίνουν πόλοι προσέλκυσης επενδύσεων, πρότυπα απεξάρτησης από τον λιγνίτη και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το 2020 θα ολοκληρωθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το εθνικό σχέδιο ηλεκτροκίνησης που θα οργανώνει την αγορά των οχημάτων και τη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης. Μεγάλο μέρος του στόλου των αστικών λεωφορείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα είναι ηλεκτροκίνητα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επενδύσεις mareeva inc

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει ο Κος Μητσοτάκης και τα μέλη της οικογένειάς του με εταιρίες στα Κέιμαν και στο Λιχνεστάιν, οι οποίες είναι μέτοχοι των αιολικών πάρκων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως και σε αυτά της περιοχής μας; Όταν βρεθεί ο μη βρώμικος Δημόσιος Λειτουργός (εξαφανισμένο είδος) που θα κάνει την σχετική έρευνα και απαντήσει σοβαρά σε αυτή την ερώτηση, τότε θα δοθεί απάντηση και για τον Κο Μητσοτάκη και για πολλούς άλλους των κομμάτων που μέχρι σήμερα υπέγραψαν αιολικά παντού καταστρέφοντας το περιβάλλον και το μέλλον πολλών τοπικών κοινωνιών της Ελλάδας. Μέχρι τότε, οι διαθέσιμες απαντήσεις είναι:
1)Είναι πνευματικά ανάπηροι και εύπιστοι και τους κοροϊδεύουν αυτοί που θα πλουτίζουν τα επόμενα χρόνια απο τα αιολικά. Σε κάθε περίπτωση καταστροφικού και επικίνδυνοι για να παραμείνουν σε θέσεις ευθύνης απέναντι στα κοινά.
2)Ανήκουν σε αυτούς που θα πλουτίζουν τα επόμενα χρόνια απο τα αιολικά. Δηλαδή Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει και όλοι εμείς και μισή Ελλάδα στο διάολο.
3)Μία απάντηση που να πείθει για το πως θα κερδίσει απο κάθε αιολικό η κάθε τοπική κοινωνία και η Ελλάδα, περισσότερα απ΄όσα θα χάσει και την οποία όπως λέει η απλή λογική , εάν την είχαν θα την είχαν κάνει σημαία, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε όλοι ότι ξεπέφτουμε σε μία από τις δύο πρώτες απαντήσεις.

Τα ότι θα σώσουμε το περιβάλλον και τον κόσμο, ακόμα και αν δεν μας εξηγήσουν πώς γίνεται αυτό και γιατί δεν ευσταθούν τα όλο και περισσότερα στοιχεία από επίσημες πηγές που μιλάνε για μια ακόμη απάτη, ακόμη και αν δεν μας πείσουν γιατί πρέπει να ερημώσει όλη η ηπειρωτική Ελλάδα και να ρημάξει η Ελληνική επαρχία ενώ οι μεγάλες δυνάμεις όπως ΗΠΑ, Κινα κ.λ.π., έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια (στην καλύτερη των περιπτώσεων) τα περί προστασίας του περιβάλλοντος κ.λ.π., πριν αυτοί αποφασίσουν να μας κάνουν με το ζόρι θυσία για μία ακόμη φορά για κάτι που θεωρητικά σώζει τον κόσμο (που πάει σταθερά κατά διαόλου) αλλά συμπτωματικά για μία ακόμα φορά πλουτίζει τους γνωστούς άγνωστους της ιστορίας, να βάλουν πρώτα αιολικά εκεί που έχουν αυτοί τις ακριβές βίλες τους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ !!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ...