Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ



    

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς που έδωσαν δυναμική απάντηση και στις 24 Σεπτεμβρίου και στις 2 Οκτωβρίου κόντρα στην τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοτών αλλά και την υπονόμευση από τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και Εργατικών Κέντρων.

Συνάδελφοι, πλάι στο χτύπημα των εργατικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει με κάθε τρόπο την «επιχειρηματικότητα», δηλαδή   τα   κέρδη   των   επιχειρηματικών   ομίλων.   Αρκεί   να   ρίξει   κανείς   μια   μάτια   στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που συζητιέται στην βουλή.

Αλήθεια, η μείωση φόρου για τα μερίσματα από 10%  σε   5%  και   η   μείωση   της φορολογίας  των   εταιρειών   σε   τι   θα   ωφελήσει  τους   εργαζόμενους;   Θα  δούμε   αυξήσεις στους   μισθούς   μας;   Θα   δουλεύουμε   λιγότερο;   Είναι   κοροϊδία   τα   περί   μείωσης   του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% από 1/1/2020 για εισοδήματα μέχρι 10.000ευρώ   που   ουσιαστικά   σημαίνει   9   ευρώ   το   μήνα   λιγότερο   φόρο   και   αφορά   τους φτωχοποιημένους   εργαζόμενους   που   δημιούργησε   η   πολιτική   τους   τα   προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με χαρά συνεχίζει τον αντεργατικό δρόμο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ  για  τα  εργατικά   δικαιώματα. Εκτός   των  παραπάνω,   κυβέρνηση  και   εργοδότες προβλέπουν στο νομοσχέδιο:

  • Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων.
  • Ενίσχυση εκ νέου των ενώσεων προσώπων.
  • Ακόμα και οι Τοπικές κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών   συμβάσεων. 
  • Προωθούν το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  • Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη.
  • Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που εμφανίζεται δήθεν ως καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζουν   τον   υπουργό   Εργασίας   ως   «ανώτατο   άρχοντα»   που   με   υπ.αποφάσεις θα ορίζει την λειτουργία του εργ. κινήματος.
  • Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση   της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας   την   απόφαση   του   Συμβουλίου   της   Επικρατείας,   για   να χτυπήσουν   ότι   έχει   απομείνει   από   τα   ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι, μπορούμε και πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματα μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός (έτσι όπως εκφράζεται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ορισμένων Εργατικών Κέντρων υποχείριών της). Η άθλια στάση τους ενόψει των 2 απεργιών φανερώνει τον προδοτικό ρόλο που παίζουν υπέρ των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα»


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: