Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Καίγεται δάσος Natura // Η φωτιά στην Εύβοια από τα 18.000 πόδια: Φωτογραφία από πτήση κόβει την ανάσα




Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε δασική περιοχή στην Εύβοια κοντά στην περιοχή Μακρυμάλλη και στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότι που βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης.
Δυστυχώς η φωτιά κατακαίει προστατευόμενο πευκοδάσος Natura, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.
Η φωτιά αποτυπώθηκε από επιβάτη πτήσης της Olympic Air. Την εικόνα ανέβασε ο ίδιος στο Twitter.
Ο χρήστης Φώτης Φιλιππόπουλος δείχνει τον καπνό όπως φαίνεται από την καμπίνα αεροσκάφους που πετά κοντά στο σημείο σε ύψος 18.000 ποδών.
Να αναφέρουμε ότι το στιγμιότυπο είναι τραβηγμένο νωρίς το πρωί και πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως η φωτιά έχει εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο.
Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία:








Από τον δορυφόρο φαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια



Λόγω των πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν καλύψει τον ουρανό της Αττικής

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην κεντρική Εύβοια, όπως φαίνεται και στη δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε το meteo.

Λόγω των πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν καλύψει τον ουρανό της Αττικής δημιουργώντας ένα σύννεφο που έχει επηρεάσει την ορατότητα, ενώ επικρατεί και δυσφορία.








Λόγω των πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν καλύψει τον ουρανό της Αττικής







Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Καίγεται δάσος Natura 



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Εύβοια, η οποία όπως έγινε γνωστό καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιο άγριων ζώων.    

Πριν από λίγη ώρα με εισήγηση της πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.   

Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά. Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά. 

Από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απ' όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: