Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Kυβερνητική ταφόπλακα βωξίτη στο λιμάνι των Δελφών

Νέα στοιχεία σβήνουν κάθε ελπίδα να πρόκειται για παρεξήγηση πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Κου Τσίπρα επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στους Δελφούς χαρακτηρίζοντας στους επικείμενους χωροταξικούς νόμους ως «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης» το Δελφικό Τοπίο και τις παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής. Στο βρώμικο παιχνίδι μπαίνει και η κρατική ΕΤ-3.


Αφού «τακτοποίησε» τα ιδιωτικά συμφέροντα της εξόρυξης βωξίτη, στο επόμενο βήμα των χωροταξικών σχεδίων της στεριάς , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρά το βρώμικο έργο των «διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων» προηγούμενων κυβερνήσεων υπονομεύοντας τον χαρακτήρα του λιμανιού των Δελφών για χάρη των βωξιτικών συμφερόντων. 
Πιάνοντας το θέμα από την αρχή:
Η κοιλάδα που δημιουργούν τα βουνά γύρω από τον ελαιώνα των Δελφών και τον Κρισσαίο Κόλπο αποτελεί μία μοναδική περίπτωση σε όλη την Ελλάδα που πέραν της άυλης αξίας της (που πολλοί προφανώς δεν μπορούν να αντιληφθούν), πέραν των δικαιωμάτων της τοπικής κοινωνίας στην επιβίωση (αριστερές ευαισθησίες), έχει και πολύτιμες αναπτυξιακές δυνατότητες για το σύνολο της Ελλάδας της κρίσης (που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε). (https://antigoldgr.org/blog/2017/04/07/o-megalos-ploutos-tvn-delfon-den-einai-o-voxitis/) . 
Πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που στήριξε τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στα συμφέροντα εξόρυξης βωξίτη που επιδιώκουν την καταστροφή του προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου. Μετά … , ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία.
Η περιοχή ήταν η πρώτη της ηπειρωτικής Ελλάδας (εκτός από τον Πειραιά) που ανέπτυξε έντονη Τουριστική κίνηση στα τέλη του 19 ου αιώνα και το ίδιο άρχισε να συμβαίνει και μετά το τέλος του εμφυλίου στα τέλη της δεκαετίας του 50. Κύριος τρόπος μεταφοράς των επισκεπτών όπως και πριν χιλιάδες χρόνια το λιμάνι των Δελφών στην Ιτέα. Στα βουνά των Δελφών είχε αναπτυχθεί και δραστηριότητα εξόρυξης βωξίτη από τους Αδελφούς Ηλιόπουλους, πρωτοπόρους και κορυφαίους έμπορους ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο από την πρώτη στιγμή που αυτά ποινικοποιήθηκαν στις ΗΠΑ (1930). Σε απόσταση 1 χλμ από το λιμάνι των Δελφών στη Ιτέα φτιάχτηκαν οι βασικές εγκαταστάσεις φόρτωσης μεταλλεύματος σε πλοία (και τι «κορυφαίοι» θα ήταν αν δεν φορτοεκφόρτωναν εκεί και το «άλλο» εμπόρευμα με τα τεράστια κέρδη). Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού μετά το 1960 στην «βολικά» απομακρυσμένη περιοχή του ιδιωτικού λιμανιού τους στους Δελφούς θα έφερνε πολλά «ξένα» μάτια, θα πρόσφερε εναλλακτικό τρόπο επιβίωσης στην τοπική κοινωνία και δεν θα ήταν εύκολη η επιβολή «ομερτά». Αν δεν είναι σήμερα το «άλλο» εμπόρευμα που θέλει μακριά τα ξένα μάτια και την ανάπτυξη , είναι μία δραστηριότητα που βάζει το περιβαλλοντικό κόστος στην τσέπη αφήνοντας πίσω καταστροφή και πάλι είναι απαραίτητο να μην μιλάει κανείς. 
Από το 1972 και μετά (που υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία), η εταιρία βωξίτη στους Δελφούς αντεπετέθηκε στην τουριστική ανάπτυξη. Μπάζωσε παράνομα θάλασσα, καταπάτησε δημόσιο δρόμο, συνέχισε να φτιάχνει νέα κτίρια χωρίς άδειες (ακόμη και όταν στην περιοχή το 1985 απαγορεύτηκαν ακόμη και οι αγροτικές αποθήκες χάριν της προστασίας του Δελφικού Τοπίου), κ.α. . Οι μικρές αρχικές εγκαταστάσεις βωξίτη κυριάρχησαν στο τοπίο του λιμανιού των Δελφών. Η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη ανασχέθηκε, τελικά ο τουρισμός εκδιώχθηκε και χιλιάδες θέσεις εργασίας που είχαν ήδη αναπτυχθεί χάθηκαν και περιμένουν μέχρι σήμερα να ξαναβρεθούν.
Το 2011 νέα κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής οδήγησε σε προσφυγές, καταγγελίες κ.λ.π. κατά της ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών. Η άδεια ανανεώθηκε παραβλέποντας τις καταγγελίες μέσα από ένα όργιο διαπλοκής. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τους αγώνες κατά της αδικίας αλλά όταν πήρε της εξουσία … δεν απάντησε στις καταγγελίες ούτε ακύρωσε τις παράνομες άδειες. Η πιο πρόσφατη προσπάθεια νέας παράνομης επέκτασης των εγκαταστάσεων βωξίτη εις βάρος του προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου έγινε το 2016. Με ποιο θάρρος να το έκαναν άραγε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κος Τσίπρας «της πάταξης της διαπλοκής» είχαν ήδη ένα χρόνο στην εξουσία; Στην καταγγελλόμενη βρώμικη μεθόδευση «μεταλλευτικοποίησης» του προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου περιλαμβανόταν και ο χαρακτήρας του λιμανιού των Δελφών. 
Τον Μάρτιο του 2016 η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» ξανακατάθεσε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας που περιφρόνησαν οι προηγούμενοι «κακοί» το 2013. Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής με ενσωματωμένα κάποια συνημμένα που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της αλήθειας. 
«Τον Δεκέμβριο του 2012 δημοσιεύτηκε η «Εθνική Στρατηγική Λιμένων 2013 – 2018» από το Υπ. Ναυτιλίας (συν.1). Σύμφωνα με αυτή στο λιμάνι των Δελφών στην πόλη της Ιτέας αποδίδονταν οι χαρακτηρισμοί «Χύμα Φορτίου» και «Εμπορικό» και δεν αποδίδονταν ο χαρακτηρισμός «Κρουαζιέρα». Σε ερώτηση στην Βουλή για το λάθος αυτό (συν.2) με επισήμανση για τις προεκτάσεις και επιπτώσεις στην τοπική και εθνική οικονομία και όχι μόνο, η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου της 8 Νοεμβρίου 2013 (συν.3 ) αναφέρει στην δεύτερη παράγραφο «Η αποτύπωση αυτή βασίζεται στην πραγματική κίνηση του λιμένα και δεν προδικάζει τις χρήσεις που ο λιμένας θα μπορούσε να έχει στο μέλλον.». 
Στο έγγραφο της 3-4-2014 του Υπολιμεναρχείου Ιτέας (συν.8) αποτυπώνεται η αλήθεια για την πραγματική κίνηση του Λιμανιού από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 αλλά και του 2013. 
Σύμφωνα με τα πραγματικά αυτά στοιχεία, η κίνηση στο λιμάνι των Δελφών στην Ιτέα από το 2005 μέχρι και το 2012 ήταν μηδενική σε «Εμπόριο», μηδενική σε «Χύμα Φορτίο», και κάθε χρόνο και με αυξητικές τάσεις παρουσίαζε μόνο κίνηση «Κρουαζιέρας». 
..
Σήμερα, εάν οποιοσδήποτε υποψήφιος επενδυτής, ή επιχειρηματίας της κρουαζιέρας ή υποψήφιος τουρίστας των Δελφών αναζητήσει στοιχεία για το ποιες χρήσεις έχει το λιμάνι τους θα βρει ψευδώς τους χαρακτήρες «χύμα φορτίο» και «εμπορικό» μαζί με τον αληθινό της «κρουαζιέρας» για ένα μώλο μήκους μόλις διακοσίων μέτρων (δύο πλευρές). …..
Σας γνωρίζουμε επίσης εάν σας διαφεύγει ότι το λιμάνι της Ιτέας (Δελφών) δεν έχει καμία σχέση με τις εγκαταστάσεις βωξίτη δυτικά της Ιτέας για τις οποίες σημειωτέων εκκρεμεί η απάντηση της Ελληνικής Πολιτείας για το εάν είναι νόμιμες. 
(όλη η επιστολή της ΑΛΚΥΩΝΑΣ εδώ)
Βασικό αίτημα της Ομοσπονδίας τον Μάρτιο του 2016 ήταν να αποκατασταθεί το ύπουλο «λάθος» των διαπλεκόμενων προηγούμενων κυβερνήσεων και να χαρακτηριστεί το λιμάνι των Δελφών σύμφωνα με την πραγματική κίνηση των τελευταίων ετών πριν το 2012 για να μην ξανασυμβεί όπως το 2013 να ξεφορτώνουν χύμα φορτίο στο λιμάνι στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Να παραμείνει ο χαρακτήρας «ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ» και να διαγραφεί το «ΕΜΠΟΡΙΚΟ» και το «ΧΎΜΑ ΦΟΡΤΙΟ». Η επιστολή αυτή δεν έχει απαντηθεί δύο χρόνια μετά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το πάζλ της αλήθειας για το «ήθος της αριστεράς» συμπληρώνεται από μόνο του. 
Αρχικά προβλημάτισε η πρόσφατη εκπομπή της κρατικής ΕΤ3 «24 ώρες Ελλάδα» για την περιοχή των Δελφών (http://webtv.ert.gr/ert3/24-ores-ellada/22dek2017-24-ores-ellada-itea-galaxidi-amfissa/). Όπως μπορεί να δει ο καθένας, παρουσιάζει ψευδώς το λιμάνι των Δελφών στην Ιτέα να ταυτίζεται με τις παράνομες ιδιωτικές εγκαταστάσεις βωξίτη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Κρύβει όλα τα χαρακτηριστικά της παραλίας των Δελφών που την έκαναν πρωτοπόρο στην ανάπτυξη τουρισμού δύο φορές στην Ελληνική ιστορία. Κρύβει την ύπαρξη τουριστικών υποδομών που κλείνουν η μία μετά την άλλη λόγο της Ελληνικής σημερινής πολιτικής αθλιότητας. Δεν αναφέρει ότι η Δημοτική αρχή του Κου Παναγιωτόπουλου, η Περιφερειακή αρχή του Κου Μπακογιάννη και ο Βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ κος Κωστοπαναγιώτου εκ μέρους της κυβέρνησης τάζουν συστηματικά στους κατοίκους της Ιτέας και σε όλο το Δήμο Δελφών την τουριστική ανάπτυξη (αλλά όλοι κάτω από το τραπέζι στηρίζουν την εξόρυξη βωξίτη). Για την εκπομπή της ΕΤ3 «24 ώρες Ελλάδα» δεν αποτέλεσε αντικείμενο «σοβαρής δημοσιογραφίας» η αθλιότητα της παράνομης βωξιτικής θέας στην καρδιά του κατά τα άλλα προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου, UNESCO κ.λ.π., κ.λ.π. . Αντιθέτως η εκπομπή εξαπατά τον θεατή δίνοντας την εντύπωση του «όλα καλά» και το λιμάνι των Δελφών είναι εμπορικό εξαγωγής βωξίτη!!! Άρα πιο είναι το πρόβλημα αν στα Χωροταξικά που έρχονται η Κυβέρνηση του Κου Τσίπρα χαρακτηρίσει την περιοχή «μεταλλευτική»; 
Το πιο πάνω θα μπορούσε να είναι ένα λάθος κακής ή βρώμικης δημοσιογραφίας αλλά … 
Σε αναφορά της τοπικής εφημερίδας «Η Ώρα της Φωκίδας» της 28 Απριλίου 2018 σε συζήτηση που έχει προκαλέσει ένα τραγελαφικό κομφούζιο σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο ( που θα διαχειριστεί την παραλιακή περιοχή των παράνομων εγκαταστάσεων βωξίτη στους Δελφούς) , η Κα Καλοδούκα, σύμβουλος του Υπουργού Κου Σκουρλέτη «τα ομολογεί όλα». Πάντα βολικά για τα συμφέροντα του βωξίτη και την γραμμή της ΕΤ3, η Κα Καλοδούκα χαρακτηρίζει το λιμάνι της Ιτέας «ΚΑΘΑΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ» και το λιμάνι του Γαλαξιδιού «ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ». Το Γαλαξίδι της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας το γνωρίζει, τους Δελφούς τους αγνοεί! Αγνοεί βολικά πως το λιμάνι της Ιτέας δεν εξυπηρετεί καμία εμπορική δραστηριότητα. Αγνοεί βολικά πως εάν η Κυβέρνησή της δεν συνέχιζε την διαπλοκή των προηγούμενων στο ακέραιο, θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ «ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ». ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΚΑΛΟΔΟΥΚΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ στην Ιτέα, στην καρδιά του προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου, 7 χιλιόμετρα σε ευθεία από τον αρχαιολογικό χώρο, δίπλα (ένα χιλιόμετρο δυτικά) από το αρχαίο λιμάνι του ιερού των Δελφών, ΔΕΝ ΕΧΕΙ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ»! 
Ασφαλέστατο συμπέρασμα: Η Κυβέρνηση δεν έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την Ομοσπονδία και την τοπική κοινωνία των Δελφών λόγω φόρτου εργασίας. Η ΕΤ3 δεν έκανε λάθος προβάλλοντας σήμερα τα ψεύδη τα οποία έχτισαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις της διαπλοκής. Η Κα Καλοδούκα δεν «τα έχασε». Ο Βουλευτής Κος Κωστοπαναγιώτου δεν περιορίστηκε επι τρία χρόνια στο να χρησιμοποιήσει τις καταγγελίες για να ξαναδιορίσει αυτούς που απέλυσαν «τα μεταλλεία» μόλις ανάλαβε την εξουσία. Για να έχει να λέει για το έργο του και να έχει να περιμένει ψήφους που ποτέ δεν θα δει και απλά δεν κατάλαβε ότι υποτάχθηκε και αυτός μαζί με το «ήθος της αριστεράς» στην παλιά τέχνη του αποικιοκράτη. 
Οι εξαγγελίες για «παραγωγική ανασυγκρότηση» με τις οποίες σέρνεται ανά την Ελλάδα ο Κος Τσίπρας για να πείσει αποτελούν μαύρο ανέκδοτο και για τους Δελφούς. Ο επιχειρηματίας της εξόρυξης βωξίτη είπε τα θέλω όλα ή φεύγω, λες και εάν φύγει θα πάρει μαζί του και τα κοιτάσματα βωξίτη. Η Κυβέρνηση Τσίπρα της «πρώτης φοράς μαχητικής αριστεράς» συμβιβάστηκε, δήθεν για να μην χαθούν 200 θέσεις εργασίας σε ένα πληθυσμό 28.000 κατοίκων και ας αποκλείει έτσι οποιαδήποτε άλλη ανάπτυξη όπως αυτή των χιλιάδων θέσεων εργασίας στον τουρισμό που χάθηκαν και περιμένουν κάποιον τίμιο να τις ξαναβρεί. Η Κυβέρνηση Τσίπρα του «ήθους της αριστεράς» έκανε και κάνει ότι χρειάζεται για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα βωξίτη του Κου Κυριακόπουλου και της IMERYS(πλέον) και ας σημαίνει αυτό την καταστροφή ενός από τα τρία κορυφαία μνημεία της Ελλάδας και την εξαθλίωση μιας κοινωνίας 28.000 Ελλήνων. 

Τελευταίο εγχείρημά τους, να μας πείσουν πως το λιμάνι των Δελφών στην Ιτέα, δηλαδή αυτό:

…είναι το ίδιο με τις ιδιωτικές παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη της ΙΜΕΡΥS (πρώην S&B) που βρίσκονται ένα χιλιόμετρο μακρύτερα.

Αποδεδειγμένος στόχος τους, να το χαρακτηρίσουν «μεταλλευτικό» μαζί με όλο το μνημείο του Δελφικού Τοπίου. 

Το ερώτημα που προκύπτει δεν χρειάζεται απάντηση, αντιθέτως απαντά αυτόματα σε πλήθος ερωτημάτων που θέτει ο κάθε πολίτης της πολύπαθης χώρας μας. 


Εάν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ του Κου Τσίπρα συνεχίζει τα εγκλήματα της διαπλοκής των προηγούμενων διεφθαρμένων Κυβερνήσεων, ακόμη και εις βάρος ενός από τα κορυφαία μνημεία της Ελλάδας και μιας κοινωνίας 28.000 Ελλήνων, τότε ποια περιοχή της Ελλάδας έχει να περιμένει οτιδήποτε καλό από αυτούς;

σχετικά : 


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

--Εδώ η περίπτωση θέλει αιρετούς με μεγάλο βάρος ..

Όχι αυτούς που εκ του ασφαλούς κάνουνε "αντίσταση" για το μουσείο των Δελφών που "έβγαλε ποδαράκια και μετακόμιζε απ την Φωκίδα..." που βγάζουμε λόγους και λογίδρια για παρανόμως κρατουμένους αξιωματικούς της Τουρκικής ασύδοτης κυβέρνησης, όχι απ αυτούς που εγκαινιάζουν εγκαταστάσεις με κίτρινα κράνη επί κεφαλής,,,αρμόδιους για χορούς πανηγύρια και εκδηλώσεις πάσης φύσεως ...εξ απαλών ονύχων..
όπως επίσης και αιρετούς (βουλευτή-περιφερειάρχη -δήμαρχο) χωρίς αγκυλώσεις : α)Μαρξιστικές β)Βλέψεις κεντρικής εξουσίας γ)φυγόπονους

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=GrAQp52iOt4

ΟΧΟΥ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ..ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή, θα χτιστεί το 5στερο στο Σερνικάκι και θα γεμίσει ο τόπος μπικίνια, μπαράκια, και πολλά λεφτά!

Ανώνυμος είπε...

Η αφύπνιση των πολιτών σαν απόρροια , δυστυχώς, της ένδειας ενός ολόκληρου Νομού...
Οι παλιότεροι θυμούνται πως , τα πλοκάμια της τοπικής εξουσίας είχαν το χρώμα της σκουριάς και του βωξίτη...
Χιλιάδες εργαζόμενοι στα μεταλλεία , συνένοχοι -εκούσια αλλά πιότερο ακούσια- της καταστροφής του μέλλοντος των παιδιών τους.
Χιλιάδες εργαζόμενοι υπερπλεονάζοντες - αργόμισθοι , με σκυμμένο το κεφάλι πουλούσαν το μέλλον τους για ένα κομμάτι ψωμί προσφέροντας τα υπερκέρδη σε μια εταιρία που άλλαζε χέρια κάθε τόσο για να θολώσει το τοπίο..κάνοντας κάθε φορά νέες συμμαχίες για διεύρυνση των υποστηρικτών της.
Κομματάρχες , τοπάρχες , βουλευτές έδωσαν τις 'μάχες" τους μέσα από μια εταιρία που στην ουσία έτρωγε τα σωθικά μιας περιοχής που διάλεξαν προ χιλιάδων ετών οι προγονοί μας για να στήσουν τα ιερά της φυλής!
ΝΤΡΟΠΗ στους νέους ΦΩΚΕΙΣ που πουλάνε το διαμάντι τους για κάρβουνο..

Ανώνυμος είπε...

Οσοι μιλανε ειναι βολεμενοι ειτε σε καμια δημοσια υπηρεσια μπορει καο στο μουσειο των δελφων.τι κερδιζει η ιτεα απο τα καραβια που ερχονται;απολυτως τιποτα μολις βγουνε απο το καραβι υπαρχουν λεωφορεια απο τον νομο βοιωτιας οχι φωκιδος και τους παιρνουν κατευθειαν για δελφους.λεω ψεματα;οσο αναφορα το δελφικο τοπιο μονο κακο κανει τιποτε αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι οι κύριοι με τις ντουντουκες τώρα;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΘΥΜΙΟ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΧΑΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ -ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΟΥ- ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΜΕ ΤΑ Ι.Χ. ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ -ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΘΥΜΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ- ΛΙΜΑΝΙ. ΞΕΦΟΡΤΩΝΑΝΕ ΞΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΟΡΤΩΝΑΝΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΦΟΡΤΩΝΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΣΙΤΑΡΙ, ΛΙΟΚΟΥΚΙ ΚΛΠ).
ΕΤΣΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΙΤΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΛΩΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΣΚΑΛΑ (ΦΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ) ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΛΑΔΙΚΑ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ.
ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ??? ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ??
ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ???
ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ? ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ ? ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ? ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ?? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ??? ΟΥΤΕ ΤΑΧΥΠΛΟΑ (ΔΕΛΦΙΝΙΑ) ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ !! ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΕΑ..
ΘΥΜΙΟ ΖΕΙΣ ΜΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΦΩΚΙΔΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΦΩΣ...ΣΤΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΑΚΙΔΙΑ..ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΕΝΤ ΡΟΥΜΣ...ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΝΑ ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Μας μαθανε να σκυβουμε το κεφαλι και το συνηθισαμε ολοι σε αυτο το τοπο η Αλκυων επραξε το αυτονόητο για να σταματησει ο ξεπεσμος και να μαθει την αληθεια η κοινωνία. Στο χερι μας ειναι να σηκωσουμε ψηλα το κεφαλι και να παρουμε τον δικο μας μελλον και τον τοπο μας στα δικά μας χέρια και να μην γλυφουμε τα χερια του εργοδοτη της κοκκινίλας. Πότε θα καταλάβουμε συμπολίτες γιατί ο ευλογημένος τόπος μας βάλτωσε ΠΌΤΕ;; Ανοίξτε τα μάτια και δείτε ποιος πάντα δεν ήθελε την ευημερία της περιοχής και εξουσίαζε αιρετούς για τα δικά του συμφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

BANDORE ...MPIMPI ....PARASKEBA ....POY EISTE ...KOLOTOYMPESSSSSS...KRIFTITE....

Άααπραγος είπε...

Σε αυτό που έκανε έγγραφη διαμαρτυρία η ΑΛΚΥΩΝ υπάρχει απάντηση;

Μην ξεχνάμε και τον παράγοντα απραγίας (για να το θέσω κόσμια) εκ μέρους των υπηρεσιακών που σύνταξαν τον χαρακτηρισμό του λιμανιού της Ιτέας. Ααα Ιτέα α εκεί έχει σκάλα φόρτωσης μεταλλείου. Ααα.

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:56 είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα του υποτελή υποταγμένου ή κατάλληλα μικρόνοου βολεμένου που ρίχνεται στην αγορά να σώσει το αφεντικό, είτε το καταλαβαίνει ο ίδιος είτε τον κοροϊδεύουν και το κάνει τσάμπα. Προφανώς δεν έχει καμία επαφή με το τί σημαίνει αγορά, ελεύθερο επάγγελμα και κερδίζω την ζωή μου δουλεύοντας χωρίς κανένας να μου έχει εξασφαλίσει το μισθό μου βρέξει χιονίσει. Μάλλον τελικά είναι ένας ακόμα δήθεν αριστερός με τεράστιο κόμπλεξ εναντίον της δραστηριότητας του τουρισμού. Τόσο κομπλεξαρισμένος που θεωρεί ότι το επάγγελμα του σερβιτόρου είναι ξεπεσμός ενώ είναι αξιοπρεπέστατο το να ζεις βαθιά μέσα στην στοά, κάθε τόσο να κλαίμε και έναν, να γεμίζεις τα πνευμόνια σου με σκόνη και μετά τα πενήντα να κλαίμε πρόωρα τους μισούς. Απο την μία καπιταλιστικά γουρούνια που ρουφάνε το αίμα των εργαζομένων με το καλαμάκι απο την άλλη μη πειράξει κανείς τα γουρούνια, χέζουν και έχουμε να τρώμε.

Ανώνυμος είπε...

11:56 ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΣΕ ΑΚΟΥΣΕ, ΣΕ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟΣ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΘΛΙΑ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ; ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΒΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ; ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΤΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΣΑ ΛΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ; ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΑΘΛΙΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ : 8 Μαΐου 2018 - 11:31 μ.μ.

Ο 11:56 ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΑΠΛΑ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ.
ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΚΟ ΕΓΙΝΕΣ ΠΟΛΥ ΧΥΔΑΙΟΣ ΚΑΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ. ΓΙΑΤΙ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ? ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ??? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ..
ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ..ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ..ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΟΥΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Νάτοι και οι φασίστες που υπερασπίζουν το μεγάλο αφεντικό ...

Ανώνυμος είπε...

11:31 οι κουμουνιστές σιχαίνονται τον τουρισμό ενώ λατρεύουν τις στοές. Τόσα χρόνια ιστορία το εργατικό κέντρο Φωκίδας και εσύ δεν κατάλαβες τίποτα; Χαλάρωσε. Επιχειρήματα τα λες αυτά του 11:56; Αυτά είναι οι παπαγαλισμοί με τους οποίου συγκεκριμένο κέντρο (το γνωστό που λαδώνει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα με φακελάκι καμία εκατοστή συνταξιούχους ) χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια για να αποδεχτούν οι αγράμματοι ιθαγενείς το μοιραίο. Για εσένα υπάρχει σοβαρότητα σε αυτά που λέει; Έλεος. Πήγαμε μέχρι το Γυμνάσιο. Αλλάξτε τροπάριο.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ !!! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ !!! ΖΗΤΩ ΣΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ !!! ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ !!! κ.λ.π. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΟΥ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ??? ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΒΡΕΧΕ Η ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ ΕΦΤΑΣΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΧΡΙΣΣΟΥ , ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ??? 50 ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ !!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΩΝ 11.56 ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΝΟΥ ,ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ????

Ανώνυμος είπε...

11:56 θα μπορούσα να πω οτι έχει πλάκα αν δεν ανήκες σε αυτούς που έχετε κάνει πολύ κακό στον τόπο μας. Ρε μεγάλε, και πρίν πέντε χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ζούσαν στις σπηλιές. Να μην έχουμε δηλαδή αξιώσεις στην εξέλιξη προς το καλύτερο επειδή δεν βολεύειε το αφεντικό σου; Και μην πείς ότι δήθεν δεν γαβγίζεις για κάποιο αφεντικό, λές το ίδιο με τον άλλο τον σύντροφό σου που στα τοπικά και Δημοτικά συμβούλια όταν κάποιοι αντιδρούσαν για το Λαρνάκι αυτός γάβγιζε, συγνώμη φώναζε με το ναζιστικα ξυρισμένο κεφάλι και την γκρί δερμάτινη καπαρτίνα (μπάς και δεν καταλάβουμε το ναζιστικό υπονοούμενο) "όπως τα βρήκατα και όχι όπως τα θέλετε". Στην σπηλιά τράβα να μείνει εσύ και οι όμοιοί σου. Εμείς απαιτούμε εξέλιξη. Το χαρτί του λιμεναρχείου δηλαδή που λέει ότι μέχρι το 2012 δεν υπήρχε ούτε εμπόριο ούτε χύμα φορτίο λέει βλακείες για την παραγματική κινηση;Πές ότι το αφεντικό σου δεν θέλει με τίποτα την ανάπτυξη τουρισμού στην περιοχή και μην ξεφτιλίζεσαι άλλο. Πόσο άθλιοι ακόμα θα γίνετε για το κόκαλλό σας;