Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ο Δημήτρης Τζήμας είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά...


Ο Δημήτρης Τζήμας είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα. Ο νεαρός υποψήφιος κερδίζει καθαρά την μάχη της προεδρίας από τον Αργύρη Ταλαμάγκα κι εκλέγεται Πρόεδρος.
H  διαφορά κυμάνθηκε στους  100 σχεδόν ψήφους, καθώς ο γνωστός δικηγόρος από την Άμφισσα συγκέντρωσε 320 ψήφους έναντι 414 του Δ. Τζήμα.
Σε μια πρώτη ανάγνωση του τοπίου που διαμορφώνεται στο νεοδημοκρατικό τοπίο στη Φωκίδα αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι κυριάρχησε η κομματική νομιμοφροσύνη και πειθαρχία, καθώς ο νέος επικεφαλής της ΝΟΔΕ Φωκίδας είναι ο εκλεκτός του περιβάλλοντος του Προέδρου του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη.
Δεύτερον, ότι η αποτυχία Ταλαμάγκα μεταφράζεται σε ανεπανόρθωτη ήττα και πιθανότατα μη αναστρέψιμη οπισθοχώρηση του μπλοκ από το οποίο, για διαφορετικούς ίσως λόγους, στηρίχθηκε. Δηλαδή από την τέως Βουλευτή Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα μαζί με την τέως πρόεδρο της ΝΟΔΕ Φωκίδα Ανθή Ματσάκη, η οποία υστέρησε σημαντικά στη σταυροδοσία (ενδεικτικά μόλις 7η στη Δωρίδα), τον περιφερειακό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Στάθη Κάππο και τον πρώην πολιτευτή Πειραιώς δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο.
Αντίθετα, η νίκη Τζήμα αποτελεί και επικράτηση των υποστηρικτών του Ι. Μπούγα, Κ. Χαλιορή και Ν. Φουσέκη, επιβεβαιώνοντας τα παλιότερα ρεπορτάζ του Amfissaface αναφορικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο νομό, όπου τα ονόματα των δύο πρώτων είναι κατοχυρωμένα, καθώς διαθέτουν ακλόνητα ερείσματα στο περιβάλλον Μητσοτάκη, τη στιγμή που για την 3η θέση φαβορί είναι το όνομα του Άθω Φαρδέλλου.
Περισσότερα σε λίγο…

http://www.amfissaface.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτή είναι η καλύτερή του φωτογραφία (με παίχτη του τηλεοπτικού παιχνιδιού), τότε ψωνίσαμε άλλη μια φορά από σβέρκο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α...ΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΦΡΑΓΟΥ....ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ....ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ....

Ανώνυμος είπε...

quiz : τι είπε παλαιό στέλεχος της ΝΔ , μετά την νίκη του Τζήμα ; ....."I'll be back..."!!

Φουκαρά Τζήμα.....καλό κουράγιο....ο Γκελεσταθισμός είναι βαθιά ριζωμένος στη Φωκίδα..

Ανώνυμος είπε...

κομματική πειθαρχία με 400-320 !!!! πως προκυπτει???

Ανώνυμος είπε...

Δεν χωρουσαν ολοι στο μαντρι