Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΑΑΔΕ: Ο ξαφνικός έλεγχος έφερε πρόστιμα και «λουκέτα» σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο .




Μάλλον αναπάντεχη για τους επιχειρηματίες ήταν η πρόωρη απόβαση κλιμακίων της ΑΑΔΕ στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Νάξο.   

Οι περισσότεροι θα περίμεναν τους ελέγχους μέσα στο καλοκαίρι, αλλά οι ελεγκτές των ΔΟΥ Ρόδου και Σύρου έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ξαφνιάζοντας τους επιτήδειους επιχειρηματίες.   

Το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν σε Σαντορίνη-Μύκονο-Νάξο, από 30/4 έως 2/5/2018, ήταν 156.   

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν στη Μύκονο σε 12 επιχειρήσεις 62 παραβάσεις και σε μία ειδική επεβλήθη χρηματική κύρωση 1.000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.   

Επίσης, στην περιοχή της Νάξου επεβλήθη πρόστιμο χρηματική κύρωσης 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.   

Στη Σαντορίνη το σύνολο παραβάσεων έφτασε τις 93 το τριήμερο σε 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου   

Στις 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν στη Σαντορίνη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48 ωρου λουκέτου σε 5 επιχειρήσεις. Στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από μία παράβαση έως 10.   

Μεταξύ των επιχειρήσεων που επιβλήθηκε «λουκέτο» στην κεντρική πλατεία στα Φυρά, περιλαμβάνονται εστιατόριο ασιατικό, φούρνος, και κέντρο διασκέδασης.   Πάντως πηγές αναφέρουν πως φέτος τα νησιά θα μπουν σε ασφυκτικό κλοιό ελέγχων από νωρίς με τα κλιμάκια να επικεντρώνονται σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώρους μίσθωσης οχημάτων. 

Οι εφοριακοί θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων, την ύπαρξη και χρήση των τερματικών POS, την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, τη νόμιμη χρήση ταμειακής μηχανής κ.α. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: