Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Οργή Ερντογάν για τους οίκους αξιολόγησης: Αναβάθμισαν την «τελειωμένη» Ελλάδα




Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις αρνητικές προοπτικές που δίνουν για την τουρκική οικονομία οι οίκοι αξιολόγησης, τους οποίους χαρακτήρισε «ακροβάτες».    

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, σε ομιλία του σε συνέδριο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης είναι «ακροβάτες» ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως πρόκειται για χώρα «τελειωμένη». 

     «Αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι ακροβάτες [σ.σ. oι ξένοι οίκοι αξιολόγησης]... Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά»

σημείωσε ο Ερντογάν.    

«Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτό; [σ.σ η αναβάθμιση]», συνέχισε και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, διευκρίνισε: «στην Ελλάδα αναφέρομαι».   Διερωτήθηκε δε πώς μπορεί να αναβαθμίζεται η χώρα υπό τέτοιες συνθήκες, σημειώνοντας πως οίκοι αξιολόγησης προσπαθούν να «πνίξουν» την Τουρκία σε μικρά κύματα.   

«Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας», σχολίασε χαρακτηριστικά.   

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το ΔΝΤ προειδοποίησε την Άγκυρα να λάβει μέτρα για τον πληθωρισμό, αλλά η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τις διεθνείς προειδοποιήσεις. 




Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: