Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ειδικό Σχολείο στην Άμφισσα : Έτοιμο προς Δημοπράτηση με 1.400.000€!


Ένα όνειρο ευαίσθητων ανθρώπων του Νομού γίνεται πραγματικότητα!



 Στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων ΕΣΗΔΗΣ, προς δημοπράτηση, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το έργο ΄΄Προσθήκη πτέρυγας 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας΄, προϋπολογισμού 1.461.694,84 ευρώ (ΑΔΑ:ΨΜΧΤΩ9Θ-829). Τόσο το πρώτο Δημοτικό Σχολείο όσο και το Ειδικό Σχολείο της Άμφισσας αποκτούν τις εγκαταστάσεις που τους αξίζουν. Από την προεκλογική περίοδο ακόμη, όταν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, είχε δει που και πως στεγάζεται το ειδικό σχολείο – είχε δηλώσει την λύπη του και είχε δεσμευτεί από τότε ακόμη, ότι από τα πρώτα έργα που θα υλοποιούσε θα ήταν αυτό. Σήμερα πιο κοντά από ποτέ - Μια παλιά και πικρή ιστορία της Άμφισσας δικαιώνεται!
Το έργο έχει ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η υλοποίηση του θα γίνει από το Δήμο Δελφών. Θερμά συγχαρητήρια στο Δήμο Δελφών και στο Δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο που ολοκλήρωσε την μελέτη και την αδειοδότησή του έγκαιρα! Ξεπεράσαμε σημαντικά προβλήματα του έργου όλοι μαζί, συνεργάστηκαν άριστα, οι διευθυντές των δύο σχολείων, η πρωτοβάθμια, οι μελετητές, ο Δήμος και η Περιφέρεια ώστε να φτάσουμε σήμερα να δημοπρατούμε το έργο.


Πέγκυ Αραβαντινού.







5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια αγαπητοί φίλοι της πολιτικής ζωής της Φωκίδας (spit Cromwell) , γνωρίζετε ότι ο πρώην Δήμος Ιτέας διαθέτει ιδιόκτητο κτίσμα -πρώην σχολείο " Καψάλη" - ;
Γιατί δεν φροντίζετε να το αξιοποιήσετε ;
Δεν είναι ανάγκη όλα τα σχολεία να γίνονται στην Άμφισσα ...εξ άλλου τα ειδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα συγκεντρώνουν μαθητές/σπουδαστές απ όλη την περιοχή και η Ιτέα βολεύει μιας και βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής από Γαλαξίδι και Δεσφίνα,,

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
1. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ
2. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ
3. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ? ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΡΕΦΗ Η ΑΜΦΙΣΣΑ ? ΧΛΩΜΟ
4. ΤΟ ΚΑΨΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ (ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ)
5. ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 70% ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΑ.
6. ΑΠΟΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1Ο - 2Ο ΙΤΕΑΣ ?
7. ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟ 3 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΡΓΟ ΣΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΡΩΤΑΓΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ. ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΑΖΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ (Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 2 ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ?

ΦΙΛΕ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΙΠΕ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΝΑ ΣΥΝΤΜΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Η ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΣΠΙΤΙΑ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΚΕΙΘΕΝ ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

--Το άρθρο του παραπάνω σχολιαστή θα πρέπει να γίνει θέμα ξεχωριστού δημοτικού συμβουλίου στην Δ.Ε Ιτέας και ει δυνατόν να μεταφρασθεί και στην Αγγλική.

Ανώνυμος είπε...

Καλο θα ηταν οι Δημοτικοι Συμβουλοι να αναρωτηθουν τι εχει γινει στο Δημο απο το Πρασινο Ταμειο. Για αυτους που δεν ξερουν οταν νομιμοποιείς το ακινητο σου πληρώνεις πρόστιμο στο Κρατος το οποίο μεχρι πρότινως πήγαινε στο Πράσινο Ταμείο. Αυτό εβγαζε προκυρήξεις για διαφόρων ειδών έργα για τις οποίες οι Δήμοι κατέθεταν προτάσεις και χρηματοδοτούνταν. Οτι πρόταση έχει κατατεθεί από το Δήμο αφορά αποκλειστικά την ματέψτε ποια περιοχή. Πλέον δε ενα τμήμα του προστίμου κατευθύνεται κατευθείαν στο Δήμο. Πληρώνεις εσυ για το ακίνητο και ο Δήμος Δελφών αγοράζει ιδιωτικό κτίριο στην Άμφισσα για να το κάνει ξενώνα ???????
Αυτά για όσους λέγανε επί Καλλικράτη ότι το ιδιο πράγμα είναι και ότι η ΣΑΤΑ θα συνεχίσει να μοιράζεται το ίδιο. Και για όσους Δημοτικούς Συμβούλους δεν εχουν καταλάβει μετά από 4 χρόνια ότι η ΣΑΤΑ είναι ένα μικρό έσοδο του Δήμου και προορίζεται κυρίως για μικροέργα και έκτατες ανάγκες.

Ανώνυμος είπε...

Το ειδικό Δημοτικό θα γίνει με χρηματα εξόλοκληρου της Περιφερειας και μεγάλη ταλαιπωρια απο το Δημο;