Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν φύγεις για σπουδές στο Λονδίνο ..




Το Λονδίνο είναι μια υπέροχη φοιτητική πόλη, συγκεντρώνει τους περισσότερους διεθνείς φοιτητές και διαθέτει εξαιρετικά πανεπιστήμια και προγράμματα σπουδών. Σκέφτεσαι να σπουδάσεις στο Λονδίνο; 
Ακολουθεί η λίστα με τα 10 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν προσγειωθείς στο αεροδρόμιο του Heathrow.   

1. Ο καιρός στην Αγγλία 
Όχι, δεν βρέχει κάθε μέρα στην Αγγλία. Βρέχει όμως τόσο ξαφνικά και απότομα που αν δεν είσαι προετοιμασμένος, η βροχή μπορεί να σου χαλάσει το πρόγραμμα. Ο καιρός στην Αγγλία αλλάζει συνέχεια. Αυτό, όμως, δεν χρειάζεται να σε αποτρέπει απ' το να απολαμβάνεις μία όμορφη καθημερινότητα όσο σπουδάζεις στο Λονδίνο. Φρόντιζε να έχεις πάντα μαζί σου ένα αδιάβροχο πανωφόρι καλής ποιότητας. Δεν έχει σημασία αν θα είναι καπαρντίνα ή απλό μπουφάν. Αρκεί να είναι αδιάβροχο και να το έχεις μαζί σου. Επίσης, επένδυσε σε μία ανθεκτική ομπρέλα και μην φεύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς αυτή. 


2. Μετακίνηση στο Λονδίνο 
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να αποτελέσουν μία πρόκληση στην αρχή, ιδιαίτερα λόγω της πληθώρας των διαφορετικών επιλογών! Διάλεξε τι σου ταιριάζει καλύτερα, το ποδήλατο, το λεωφορείο ή το μετρό. Ως φοιτητής στο Λονδίνο, θα έχεις έκπτωση 30% σε εισιτήρια και κάρτες διαρκείας λεωφορείου και τραμ. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μία φοιτητική κάρτα Oyster με τη φωτογραφία σου. 

3. Κόστος ζωής 
Ένας λόγος για τον οποίο πολλοί φοιτητές διστάζουν να στείλουν την αίτησή τους σε ένα Πανεπιστήμιο στην Αγγλία είναι το υψηλό κόστος ζωής σε μία μεγαλούπολη όπως το Λονδίνο. Ωστόσο, με προσεκτικό προγραμματισμό και αυστηρό προϋπολογισμό, μπορείς να απολαύσεις μία πλούσια φοιτητική εμπειρία με ακαδημαϊκές επιτυχίες και έντονη κοινωνική ζωή. 


4. Εργασία παράλληλα με τις σπουδές 
Ενδιαφέρεσαι να βγάλεις περισσότερα χρήματα ενώ σπουδάζεις, ή να αποκτήσεις προϋπηρεσία που θα σου φανεί χρήσιμη στο μέλλον; Στο Λονδίνο θα βρεις χιλιάδες ευκαιρίες εργασίας για φοιτητές και απόφοιτους πανεπιστημίου. Ως Ευρωπαίος φοιτητής, μπορείς να εργάζεσαι όσες ώρες θέλεις κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, αλλά και μετά την αποφοίτησή σου. 

5. Φοιτητικές εκπτώσεις 
Ως φοιτητής στην Αγγλία, απολαμβάνεις μία συναρπαστική ποικιλία εξαιρετικών εκπτώσεων σχεδόν στα πάντα, από εστιατόρια και καφέ κοντά στο πανεπιστήμιο και το σπίτι σου, μέχρι εισιτήρια κινηματογράφου, υπολογιστές Apple και εισιτήρια τρένου.   

6. Επικοινωνία με τους δικούς σου 
Η επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σου θα βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία σου. Διατήρησε επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας εφαρμογές βιντεοκλήσης, όπως το Viber ή το Skype. 


7. Ψώνια στο Λονδίνο 
Αναμφισβήτητα, η Αγγλία διαθέτει εξαιρετικά καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ. Μην ξεχνάς ότι στην Αγγλία ξεκίνησε το Topshop! Τα καταστήματα στην Αγγλία είναι συναρπαστικά και σε πολλά θα βρεις ειδικές προσφορές για φοιτητές που ΠΡΕΠΕΙ να εκμεταλλευτείς!   

8. Το φαγητό στο Λονδίνο 
Ένα από πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Λονδίνου είναι η πολυπολιτισμικότήτα του. Πρόκειται για μία πόλη που φιλοξενεί ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης. Ως φοιτητής θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις διαφορετικές κουζίνες και να δοκιμάσεις πιάτα από κάθε κουλτούρα του πλανήτη στα αναρίθμητα εστιατόρια και καφέ του Λονδίνου. Η εξερεύνηση της πόλης με φοιτητικό budget μπορεί να αποτελέσει μία πρόκληση. Ωστόσο, μπορείς πάντα να αγοράσεις ένα απολαυστικό footlong σάντουιτς στο Subway ή ένα χορταστικό meal-deal από κάποιο σουπερμάρκετ όπως το Tesco, ενώ υπάρχει και πληθώρα εστιατορίων που προσφέρουν γευστικά πιάτα που δεν κοστίζουν μία περιουσία.   


9. Πράγματα να κάνεις 
Οποιασδήποτε ημέρα ή ώρα της εβδομάδας, πάντοτε θα υπάρχει κάτι να κάνεις στο Λονδίνο. Από συναυλίες και stand-up comedy, μέχρι εκθέσεις τέχνης ή ξεναγήσεις με οδηγό, πάντα θα βρεις κάτι διασκεδαστικό να κάνεις στο διάλειμμά σου από τις σπουδές.   

10. Διαμονή 
Θέλεις να έχεις τη δική σου κουζίνα; Να μένεις με συγκάτοικο; Ή μήπως προτιμάς μία φοιτητική εστία; Όλες αυτές οι επιλογές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στην αναζήτηση της φοιτητικής σου στέγης. Η επιλογή του κατάλληλου σπιτιού αποτελεί τη βάση για να ζήσεις μία συναρπαστική εμπειρία στην Αγγλία. Θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να απολαύσεις την φοιτητική σου ζωή στο έπακρο. Η Student.com αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα για την αναζήτηση, τη σύγκριση και την κράτηση φοιτητικής στέγης. Πρόκειται για μία δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα που διαθέτει τη μεγαλύτερη και καλύτερη επιλογή δωματίων και διαμερισμάτων, προσεκτικά επιλεγμένων και κατάλληλα σχεδιασμένων για φοιτητές. Μέσω της Student.com, μπορείς να εξερευνήσεις και να συγκρίνεις πληθώρα δωματίων και διαμερισμάτων σε διαφορετικές περιοχές του Λονδίνου, ώστε να λάβεις τη σωστή απόφαση. 

Αν αποφασίσεις να σπουδάσεις στο Λονδίνο, μην ξεχάσεις το σημαντικότερο: Να περάσεις καλά! Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι για το πόσα χρήματα θα σου μείνουν στο τέλος του μήνα, αν ένα ταξίδι δεν πήγε όπως θέλεις, ή αν σου λείπει το σπίτι σου. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της φοιτητικής εμπειρίας στο εξωτερικό και θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς σε έναν πιο αυτόνομο άνθρωπο. Να είσαι σίγουρος ότι το Λονδίνο θα είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής σου!



Τώρα που γνωρίζεις ορισμένα μυστικά για το Λονδίνο, επισκέψου το Student.com για να κλείσεις τη φοιτητική σου στέγη σήμερα. Οι έμπειροι σύμβουλοι της Student.com θα σε ενημερώσουν για όλα όσα έχει να σου προσφέρει αυτή η συναρπαστική πόλη. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: