Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Τεράστια τουριστική ρωσική επένδυση άνω των 400 εκ. ευρώ στην Κρήτη


Τεράστια τουριστική ρωσική επένδυση άνω των 400 εκ. ευρώ στην Κρήτη

Τουριστική επένδυση ύψους 408 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη ενέκρινε, την Παρασκευή, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.   

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε ομόφωνα κατόπιν αξιολόγησης και εισηγήσεως από την Enterprise Greece, την ένταξη στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων της άμεσης ξένης επένδυσης ύψους 408 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα του τουρισμού.   

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα, σπα, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και τη δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας στον δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.   

Το επενδυτικό αυτό έργο προβλέπεται να επιφέρει μια σειρά από άμεσες και έμμεσες θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.   

Παράλληλα, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό.   


Η επένδυση   

Πρόκειται για το σχέδιο "Elounda Hills" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης της κοινοπραξίας "MIRUM HELLAS" που προβλέπει 

  • τη δημιουργία 380 κατοικιών, 
  • τριών 5άστερων ξενοδοχείων, και άλλων υποδομών όπως 
  • μαρίνας, 
  • καταστημάτων,
  • υποδομών κοινής ωφέλειας, 
  • κέντρων ευεξίας, 
  • υποδομών εστίασης, 
  • αθλητικών κέντρων, 
  • πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών.   

Η επένδυση της Mirum Αναπτυξιακή Α.Ε., θα είναι η δεύτερη τουριστική που θα υλοποιηθεί στην Κρήτη έχοντας ενταχθεί στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων μετά την επένδυση στο Τοπλού.   


Η αγορά των εκτάσεων πραγματοποιήθηκε την περίοδο από το 2007 έως το 2009, από την εταιρεία, η οποία έκτοτε προωθεί τις εγκρίσεις για το φιλόδοξο σχέδιο έχοντας ξεκινήσει, σε πρώτη φάση, την κατασκευή ενός συγκροτήματος 17 πολυτελών κατοικιών γνωστού στην Ελούντα ως Tsifliki Villas. 

Οι πρώτες βίλες έχουν ήδη πουληθεί, ενώ προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η κατασκευή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, η οποία θα προχωρήσει εφόσον το έργο εξασφαλίσει τον βασικό όγκο των αδειοδοτήσεων.   

Πηγή: cretalive.gr 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον Δήμο Δελφών έχουν έρθει μέχρι σήμερα αρκετοί επενδυτές για μία τέτοια επένδυση αλλά έχουν φύγει ενώ εμείς βουλιάζουμε στην φτώχια και την ανεργία και αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας. Να μας πει ο Δήμαρχος Κος Παναγιωτόπουλος ο Περιφερειάρχης Κος Μπακογιάννης και ο Βουλευτής Κος Κωστοπαναγιώτου ΓΙΑΤΊ; Αν κάποιος είναι αδιάβαστος ας μην τρέξει να απαντήσει ότι δεν έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις γιατί θα εκτεθεί ως εντελώς άσχετος για το πιο κρίσιμο σημείο των ευθυνών που έχει για τον τόπο, την οικονομική ανάπτυξη. ΓΙΑΤΙ; Όλοι έχουμε καταλάβει για ποιανού την τσέπη μένει πίσω ο τόπος μας. Το αν όσοι υπηρετούν αυτή την τσέπη το κάνουν επειδή κάτι βγάζουν ή επειδή τους έχουν κοροϊδέψει δεν έχει καμία σημασία. Η απαξίωση του Δήμου Δελφών και η φτώχια που προκαλείται δεν είναι διαφορετικές στην μία ή την άλλη περίπτωση. Παρακαλούμε πολύ υπερασπιστείτε την μέχρι σήμερα στάση σας γιατί έρχονται εκλογές και θα πρέπει να μας πείτε τι έχετε κάνει για να ξεκολλήσει αυτός ο τόπος από την μιζέρια και την φτώχια αλλιώς δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας.

Ανώνυμος είπε...

Και που έρχονται μας βλέπουν σε τι χαλια ειμασται και φεύγουν... Γενικα ο νομος αυτος δεν πρόκειται να ανακαμψει ποτε.. Παρτε το χαμπάρ.. Ο πιος άχρηστος νομος... Τελος.. Και επισεις δεν φταινε για αυτο ουτε τα μετάλλια... Ουτε πι να ιχθυοκαλιεργιες ουτε οι ρομα... Φταει η νοτροπια του κόσμου και η χαζομαρα

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ... ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ . ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΖ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ?????
ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ???? ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ . ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ.......ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ . ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΛΦΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΙΑ ΠΡΩΙΝ ΡΕΣΕΨΟΝΙΣΤ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΕΡΙΣΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗ ΣΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ..
ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΕ ............