Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΙΤΕΑ..."Πυθία Καπ": Στην 3η θέση η Εθνική Νεανίδων

"Πυθία Καπ": Στην 3η θέση η Εθνική Νεανίδων

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο τουρνουά υδατοσφαίρισης της Ιτέας.
Την 3η θέση στο τουρνουά υδατοσφαίρισης «Πυθία Καπ» που φιλοξενήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Ιτέας κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των νεανίδων. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης η Ελλάδα νίκησε τη Ρωσία με 14-11. Το χρυσό μετάλιο κατέκτησε η Ολλανδία που νίκησε την Ιταλία με 8-5 στο μεγάλο τελικό. Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του τουρνουά αναδείχθηκε η αρχηγός της ελληνικής ομάδας Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Στον όμιλο της η Ελλάδα έχασε από την Ιταλία με 9-8 και νίκησε την Αυστραλία 15-11. Στον ημιτελικό γνώρισε την ήττα από την Ολλανδία με 11-10.
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
 
Ολλανδία
Ιταλία
ΕΛΛΑΔΑ
Ρωσία
Αυστραλία
Σερβία

Τις απονομές έκαναν, από τους τοπικούς φορείς, ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Ιτέας Λιάνα Πιλάλα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Τεντ Γουόρθ, η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογάννη, Πέγκυ Αραβαντινού, η Πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου, η Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Κίρρας Γεωργία Μαντά, ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας Αριστείδης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας Νικόλαος Βενετσάνης και η Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Άμφισσας Βάσω Καλαντζάκου. Από την ΚΟΕ ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός.



ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

Απόλυτα ικανοποιημένος και περήφανος για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του διεθνούς τουρνουά "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" στην Ιτέα δήλωσε αμέσως μετά το τέλος των αγώνων ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, που τόνισε την αγαστή και άψογη συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους τοπικούς φορείς. Και υποσχέθηκε, τόσο αυτός όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας πως το τουρνουά θα γίνει και πάλι θεσμός.

Ο Γιώργος Κατσαρός μας είπε: "Με τη λήξη του σπουδαίου αυτού τουρνουά στην πόλη της Ιτέας, αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι δικαιωνόμαστε που επαναφέραμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ήταν μια γιορτή για το ιδιαιτέρως δημοφιλές άθλημά μας, σε έναν τόπο που αγαπάει τον Ναυταθλητισμό και υποσχόμαστε πως θα γίνει και πάλι θεσμός. Η άψογη συνεργασία της ΚΟΕ με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο Δελφών και τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνεπικουρούμμενοι και από ΝΟ Ιτέας, είχε ως αποτέλεσμα μια σπουδαία διοργάνωση. Ήταν ένα ραντεβού από ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ μαζί με την Αυστραλία. Αποτέλεσε ένα σπουδαίο τεστ για τις ευρωπαϊκές ομάδες εν όψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δώσαμε την ευκαιρία, εξάλλου, στα νιάτα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που πλαισιώνουν τις μικρές ηλικιακά ομάδες να δείξουν την αξία τους, αλλά και να αποδείξουμε ότι η Ομοσπονδία καλλιεργεί αυτό το άθλημα για να έχει επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά τα νέα κορίτσια αποδεικνύουν ότι έχει μέλλον το γυναικείο πόλο, θα διατηρήσει την παράδοση, διότι πολύ σύντομα η Εθνική Γυναικών θα πλαισιωθεί από αυτά τα παιδιά και θα δρέψει δάφνες.".

Ο Δημήτρης Γιακουμάτος, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, που βρέθηκε στην Ιτέα, μας είπε: "Είναι σημαντικό ότι επανασυνδέθηκαν οι σχέσεις με τον Δήμο Δελφών. Αυτό χαροποιεί την Ομοσπονδία και τους ίδιους και έφερε την πετυχημένη διοργάνωση. Άνθρωποι σαν αυτούς της τοπικής Δημοτικής Αρχής προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και ιδιαίτερα τον Ναυταθλητισμό, τον οποίο έχει ανάγκη η περιοχή. Ευχαριστούμε και τη Δημοτική αρχή και τον ΝΟ Ιτέας, ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο ΝΟΙ.

Ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος τόνισε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και μαζί στηρίζουμε μια τέτοια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας. Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας στις υποχρεώσεις τους".

Η Πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου δήλωσε:  "Τα Πύθια είναι μία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας την οποία έχουμε την τιμή να φιλοξενεί ο Δήμος Δελφών στην πόλη της Ιτέας, στο Δημοτικό μας κολυμβητήριο. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι πάντα διαθέσιμος για κάθε είδους συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και οποιαδήποτε διοργάνωση, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη των αθλημάτων του υγρού στίβου στην περιοχή μας.

Η Αντιδήμαρχος Λιάνα Πιλάλα: "Η απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης του "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας με την Ομοσπονδία. Ελπίζω ότι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Πιστοί στην παράδοσή μας στον Ναυταθλητισμό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καθιερωθεί και πάλι ως ένας θεσμός που θα συμβάλει στην ανάδειξη του αθλήματος αλλά και στην προβολή της περιοχής μας διεθνώς."

Η Πέγκυ Αραβαντινού, περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας: "Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την ΚΟΕ και τον ΝΟ Ιτέας για να έρχονται σε πέρας τέτοιες διοργανώσεις. Αποτελεί για μας πρότυπο και υποχρέωση στήριξης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις και αποτελούν για μας σημείο αναφοράς και προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Θέλω να τονίσω ότι και η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει την ιδιαίτερη στήριξη και του Περιφερειάρχη μας Κώστα Μπακογιάννη που είναι πάντα κοντά σας".



«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΡΥΦΗ»

Τα κορίτσια αυτά που συνθέτουν την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων, παρότι βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες μαζί στην προετοιμασία, με τον προπονητή τους Κώστα Δήμου και τη συνεργάτιδα προπονήτρια Άντι Μελιδόνη, αποδεικνύουν ότι έχουν τσαγανό, αλλά και φιλοδοξίες. Κι η παρουσία τους στο διεθνές τουρνουά "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" τους δίνει το δικαίωμα να βάζουν ψηλά τον πήχη. Κι όχι μόνο το κάνουν αλλά λένε ότι στόχος τους στο Ευρωπαϊκό του Νόβισαντ είναι, γιατί όχι, η κορυφή, το χρυσό μετάλλιο.

Η Ειρήνη Νίνου το λέει ξεκάθαρα στις δηλώσεις που μας έκανε: "Το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα τα οποία δουλέψαμε στην προπόνηση. Πήραμε, εξάλλου, μια γεύση από τις άλλες ομάδες -όπως Ολλανδία- που θα τη συναντήσουμε στον Όμιλό μας στο Ευρωπαϊκό. Θα πάμε καλά προετοιμασμένες στο Νόβισαντ. Θα δουλέψοευμε ακόμα περισσότερο τις ημέρες που απομένουν, ώστε να πάμε εκεί και να βγάλουμε αυτά που έχουμε δουλέψει προπόνηση και να κατακτήσουμε την κορυφή. Ναι, στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Το χρυσό μετάλλιο".

Η αδερφή της Παναγιώτα Νίνου μας είπε: "Είδαμε τις αδυναμίες μας και στον υπόλοιπο χρόνο της προετοιμασίας θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι μας ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στο στόχο. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλά δομημένη, ο κόσμος μας υποστήριξε εδώ, μας έδειξε τη αγάπη του".

Ο προπονητής Κώστας Δήμου δήλωσε: "Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση και είναι σημαντικό ότι έχει γίνει θεσμός. Αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό τουρνουά προετοιμασίας για μας εν όψει των υποχρεώσεων που έχουμε στο Ευρωπαϊκό. Είναι θετικό ότι δώσαμε τέσσερα παιχνίδια με ανταγωνιστικές ομάδες, βγάλαμε συμπεράσματα για τη συνέχεια. Διότι αυτό ήταν το ζητούμενο. Όσον αφορά την πορεία της προετοιμασίας έχουμε φανερά σημάδια σηνατικής βελίωσης. Η ομάδα έχει ρυθμό, βγάζει υγεία. Θα δουλέψουμε το υπόλοιπο διάστημα σε αυτά που είδαμε ότι υστερούμε για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στο Ευρωπαϊκό. Είναι λογικό τα κορίτσια, όσο αγωνίζονται, να έχουν στόχο την κορυφή. Να είμαστε υγιείς για να εκπλήρώσουμε τα όνειρά μας".

Η συνεργάτιδα προπονήτρα Άντι Μελιδόνη τόνισε: "Έίχαμε την ευκαιρία να δώσουμε κάποια δυνατά παιχνίδια στο πλαίσιο μιας πολύ καλής προετοιμασίας. Τα κορίτσια έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία τους. Η εικόνα που έδειξαν εδώ τα κορίτσια εν όψει Ευρωπαϊκού ήταν ανταγωνιστική. Είμαστε πολύ κοντά στις ομάδες που θεωρούνται φαβορί. Βγήκαν πολλά και σημαντικά συμπεράσματα. Θα δουλέψουμε ακόμα δυο εβδομάδες και θα είμαστε απολύτως έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή".

Η έφορος της ομάδας και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Άννα Μαρκοπούλου είπε: «Το "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", που αναβίωσε φέτος με τον πιο πετυχημένο τρόπο, ήταν ένα δυνατό τεστ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Νεανίδων. Η Εθνική μας ομάδα έχει μπει πλέον σε πολύ καλό δρόμο στην προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τα κορίτσια έχουν δουλέψει σκληρά μαζί με τους προπονητές τους. Είμαι σίγουρη ότι την κατάλληλη στιγμή η ομάδα θα εμφανιστεί πανέτοιμη για να διεκδικήσει μια ακόμα διάκριση για την ελληνική υδατοσφαίριση».

 koe.org.gr

2 σχόλια:

Στάθης Μαρματάκης είπε...

TO NA ΠΩ ... Η ΤΡΙΧΑ ΚΑΓΚΕΛΟ , ΠΡΩΙ -ΠΡΩΙ . ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΛΑΙΟΣ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ????????