Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Στην Αθήνα η ExxonMobil, συζητά την είσοδό της στις έρευνες για πετρέλαιο


Η Exxon εξετάζει την είσοδό της σε νέες έρευνες στο Ιόνιο, πιθανώς και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης
Συνάντηση με τα ΕΛΠΕ έχουν σήμερα στην Αθήνα στελέχη της μεγαλύτερης ιδιωτικής πετρελαϊκής παγκοσμίως, ExxonMobil, με αντικείμενο τη συνεργασία τους στις έρευνες υδρογονανθράκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Exxon εξετάζει την είσοδό της σε νέες έρευνες στο Ιόνιο, πιθανώς και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Η ExxonMobil μαζί με την Total ήταν οι μόνες μεγάλες πετρελαϊκές που είχαν αγοράσει το πακέτο σεισμικών δεδομένων του μεγάλου γύρου παραχώρησης που προηγήθηκε, με την Total να έχει ήδη σχηματίσει κοινοπραξία μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, η οποία έχει αναλάβει την παραχώρηση ενός θαλάσσιου οικοπέδου στο Ιόνιο.
Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι η αμερικανική πετρελαϊκή εισήλθε ήδη στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνες, μετά το πέρας του γ' αδειοδοτικού γύρου της χώρας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αθήνα τα στελέχη της ExxonMobil και της Total, παρουσία εκπροσώπων των ΕΛΠΕ, συναντήθηκαν  με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.
Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: