Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δήμος Δελφών

Γραφείο Τύπου

Άμφισσα, 8 Μαίου 2017


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες, δημότες και φίλοι του Δήμου Δελφών,

Στις πόλεις μας και στα χωριά μας έχουμε πλέον κατακτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στην αποκομιδή απορριμμάτων από τους πράσινους και μπλε κάδους.

Αυτό οφείλεται τόσο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μας και στην εντατική προσπάθεια όλου του μηχανισμού μας, όσο (και κυρίως) στην καλή δική σας προσπάθεια, στην συμμόρφωσή σας με τους κοινωνικούς κανόνες και στην ενεργό συμμετοχή σας.

Υπάρχουν σήμερα στον τομέα αυτό μόνο κάποιες ελάχιστες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Έχουμε παρατηρήσει ότι σε ορισμένες Κοινότητες, σε πολύ συγκεκριμένους κάδους αποκομιδής, δημιουργούνται προβλήματα (σακούλες εκτός κάδων, συσσώρευση σκουπιδιών μολονότι ο παρακείμενος κάδος σε λίγα μέτρα απόσταση έχει πολύ χώρο κ.λπ.). Το ίδιο συμβαίνει και σε συγκεκριμένα σημεία κοινόχρηστων χώρων.

Απαιτείται απ’ όλους μας εγρήγορση. Απαιτείται κοινωνικός έλεγχος. Οι λίγες κακές συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν και να στηλιτευτούν, ώστε σταδιακά να εξαλειφθούν.

Ο Δήμος μας, έχοντας πλέον ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του σε ικανό βαθμό και σχεδιάζοντας επιπλέον αναβάθμιση των υπηρεσιών του, έχοντας ζητήσει κι έχοντας δεχτεί την κοινωνική στήριξη στην προσπάθεια να ευπρεπίσουμε περαιτέρω τον τόπο μας, οφείλει να επιδείξει αυστηρότητα απέναντι στους ελάχιστους που εξακολουθούν να μην επιδεικνύουν την αναγκαία κοινωνική συνείδηση.

Εν όψει και της απαιτητικής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, σας παρακαλώ όλους να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι.
Η πόλη μας (και το χωριό μας) είναι το κοινό μας σπίτι.
Η πόλη μας είμαστε εμείς οι πολίτες.
Ως δημότες του Δήμου Δελφών, ας κρατήσουμε το όνομα του Δήμου μας ψηλά, όπως του αρμόζει.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Ζητάτε από τους Δημότες του Δήμου Δελφών να απομονώσουν αυτούς που δεν προσέχουν πως πετάνε στους κάδους τα οικιακά τους απορρίμματα. Με εσάς κύριε Δήμαρχε που επί 2,5 συνεχόμενα χρόνια
δεν λειτουργούσατε την ανακύκλωση και την αποκομιδή των ανακυκλούμενων από τους μπλέ κάδους τι άραγε πρέπει να κάνουν οι Δημότες;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο λιμενοβραχίονας της μαρίνας είναι γεμάτος περιττώματα σκυλιών.
Χθες που έκανα βόλτα ντράπηκα για την απαίσια εικόνα :
3 ιστιοπλοϊκά με ξένη σημαία αραγμένα και μια νεαρή επιβάτης ενός απ αυτά , να κάνει γιόγκα ανάμεσα στις βρωμιές..
Αναρωτήθηκα ...γιατί δεν εισέρχεται μέσα στον λιμενοβραχίονα το απορριμματοφόρο του Δήμου να καθαρίσει; Πράγμα που θα μπορούσε να επαναλαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον.
Σαφώς και οι ιδιοκτήτες σκύλων που κάνουν την βόλτα τους στο υπέροχο αυτό σημείο έχουν την ευθύνη τους και είναι ...αν μη τι άλλο ανάγωγοι και θα πρέπει να στηλιτεύονται από τους επισκέπτες.

Ανώνυμος είπε...

Για τα περιτωματα των σκυλων {εκτος βεβαια απο τα αδεσποτα} υπαρχουν ευθυνες στιους ιδιοκτητες των σκυλων αλλα υπαρχουν και ποινες !!! Ποτε θα ερθει ο καθαρος δημαρχος να πλεινει τους καδους ??? Ποτε θα επισδτρεψει τα μηχανηματα στην Ιτεα ??? Λειτουργει η ανακυκλωση ??? Ο βιολογικος λειτουργει ??? Η θα βγαλετε παλι απο το συρταρι την γαλαζια σημαια {ο Κοκωνης στο Χαλανδρι τις πουλαει φτηνα} και θα την μοστραρεται στην παραλια Μαιαμι μεσα στις ακαθαρσιες που ερχονται απο την θαλασσα {κατι καφετια που επιπλεουν} και ξερουμε απο που προερχονται ???