Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017- Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος... Πρόσκληση για ανοιχτή συζήτηση


Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων που έχει ως κεντρικό θέμα για το 2017 το θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19 Μαϊου 2017, ώρα 19.00, στο αρχαιολογικό μουσείο Δελφών, στην εκδήλωση με θέμα «Από το Καστρί στους Δελφούς. Άνθρωποι, μνημεία και μνήμες».

Με θεματικό πυρήνα την πορεία από το Καστρί στους Δελφούς, την απομάκρυνση των κατοίκων προς όφελος της  Μεγάλης ανασκαφής,  τις αναφορές των ξένων περιηγητών, τα παλαιά έθιμα, τη μετεγκατάσταση στους σημερινούς Δελφούς και τη σχέση των κατοίκων με τον αρχαιολογικό χώρο θα γίνει μία δημόσια συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας με τα μνημεία που την περιβάλλουν.

Σχολιάζουν: Λουκάς Αναγνωστόπουλος, αντιδήμαρχος ΔΕ Δελφών, Αθανασία Ψάλτη, αρχαιολόγος, Γιάννης Χριστόπουλος, ξενοδόχος – συλλέκτης φωτογραφικού υλικού, Κρυσταλλία Κώνστα, φιλόλογος, Λουκάς Παπαλεξανδρής, τοπογράφος – συλλέκτης αρχειακού υλικού, Όλγα Κουρελή, εκπαιδευτικός.
Συμμετέχουν ο Χορευτικός  Όμιλος Δελφών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «ΕΥΑ». 

Με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Δελφών


Δεν υπάρχουν σχόλια: