Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αιχμές Κουντουρά κατά Στουρνάρα για αλλοιωμένα στοιχεία από την ΤτΕ στα έσοδα από τον Τουρισμό!



Ανεξήγητες διαφορές στοιχείων μεταξύ ΤτΕ και υπουργείου για τον Τουρισμό και σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των δεδομένων που υπάρχουν και των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας για τα έσοδα από τον τουρισμό και την κίνηση, εντοπίζει η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Η Έλενα Κουντουρά μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε η κύρωση διακρατικής σύμβασης με το Κουβέιτ, σημείωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του υπουργείου και της ΤτΕ προκειμένου να εξεταστεί το φαινόμενο αυτό. Είπε ότι «πρέπει να δούμε τι έχει συμβεί, γιατί είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση. Είναι λοιπόν εύλογο, να ζητάμε περισσότερες διευκρινήσεις από τη στιγμή που ξεφεύγει σε πολύ μεγάλα νούμερα, τα όρια στατιστικού λάθους. Δηλαδή, ενώ όλοι οι προορισμοί στη ταξιδιωτική δαπάνη δείχνουν ότι μειώσανε περίπου 4-5%, τα δικά μας στοιχεία δείχνουν ότι μειώθηκε 13,8% στην Ελλάδα που αμφισβητείται από όλους».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «από το ΦΠΑ είχαμε τεράστια αύξηση στις καταθέσεις, τα στοιχεία τα οποία έρχονται από το εξωτερικό δείχνουν ότι και ειδικά η Αμερική, ήρθαν οι πιο high τουρίστες και ξοδέψανε πολύ περισσότερα, από τη Ρωσία το ίδιο, οι Κινέζοι το ίδιο και οι περιοχές της Μέσης Ανατολής επίσης. Όπως φαίνεται και από την Τράπεζα της Ελλάδος είχαμε αύξηση του τουρισμού στο 10%. Άρα, δεν δικαιολογείται αυτή η απώλεια στα έσοδα»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα αυτοι ζουν στον κοσμο τους !!! Με τα ψεμματα που λενε εχουν χασει την μπαλα και δεν ξερουν πως να μας γεμισουν φουμαρα !!! Εχει υπ οψιν της η κυρια τι παει να πει τουριστας απο τα ανατολικα κρατη ??? Ας πουμε ενα παραδειγμα , ενας τουριστας απο την Τσεχια ποσο ζυγιζει η βαλιτσα του οταν ερχετε και ποσο ζυγιζει οταν φευγει ??? Αυτο που λειπει ειναι οι κονσερβες που ειχε κουβαλησει για να φαει στην χωρα μας !!! Δηλαδη εσοδα ΜΗΔΕΝ !!!!