Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πρόκληση από Ντάισελμπλουμ: Ο Νότος έφαγε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες


Η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup που προκάλεσε αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. 
Τι είπε για τις χώρες του Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.


Τα πυρά των Ευρωβουλευτών δέχτηκε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, για δήλωση που φέρεται να έκανε, αναφερόμενος στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

AdTech Ad

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη γερμανική FAZ, κατηγόρησε τις χώρες του Νότου, ότι ξόδεψαν τα χρήματά τους σε γυναίκες και ποτά, ζητώντας εκ των υστέρων βοήθεια από τις χώρες του Βορρά.
Σύμφωνα πάντα με τους FT, οι ευρωβουλευτές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ντάισελμπλουμ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, αξίωσαν να ζητήσει συγγνώμη, για τη δήλωσή του, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.
Αντίθετα, παρέμεινε σταθερός στη θέση του, λέγοντας ότι η Ευρωζώνη συμπεριφέρθηκε με αλληλεγγύη στις χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα.
Ο ισπανικός Τύπος αναφέρει, ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είπε στη FAZ: "Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη, στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, υποστηρίζω τη σημασία της αλληλεγγύης. Αλλά, υπάρχουν επίσης και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς, να σπαταλάς όλα σου τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια"
Υπενθυμίζεται, ότι μεταξύ άλλων, ο Ντάισελμπλουμ ζήτησε τη διάλυση της Τρόικα και τη μετατροπή του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ. "Η σημερινή δομή της τρόικας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να τερματιστεί. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ο ESM μακροπρόθεσμα γινόταν το ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Θα πρέπει να αποκτήσει έναν σαφή ηγετικό ρόλο στα μελλοντικά προγράμματα.", είπε χαρακτηριστικά.
"Η ΕΚΤ βλέπει το ρόλο της τρόικας όλο και πιο άβολα, και νομίζω σωστά», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ και επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλα «σημαντικά καθήκοντα», στα οποία και θα πρέπει να επικεντρωθεί. Ο ΕΜΣ θα πρέπει να «αποκτήσει την τεχνική εμπειρία που διαθέτει σήμερα μόνο το ΔΝΤ", υποστήριξε.
(Φωτογραφία: AP Images/Geert Vanden Wijngaert)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ενω εσεις στο βορρα τα τρωτε σε..αγορακια !!!!