Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Συνάντηση Δημάρχου Δελφών με τον Πρέσβη της Κίνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               ΑΜΦΙΣΣΑ, 22.03.2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                              


Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                   
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                  
Τηλέφωνο: 2265350027        
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 30/2017

ΘΕΜΑ:  «Συνάντηση Δημάρχου Δελφών με τον Πρέσβη της Κίνας»

Στις 14 Μαρτίου, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Ζου Xiaoli, πραγματοποίησε συνάντηση στην Πρεσβεία με τον Δήμαρχο Δελφών, κ Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο.

Ο Πρέσβης Ζου ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις σημαντικές προσεχείς διμερείς εκδηλώσεις, όπως η Πολιτιστικές Ανταλλαγές Κίνας-Ελλάδας και το Έτος Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας, το δεύτερο Ελληνο-Κινεζικό Φόρουμ Πόλεων. Είπε ότι οι Δελφοί είναι μια περίφημη ιστορική πόλη της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εκτεταμένους τουριστικούς πόρους. Ο Πρέσβης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Δήμος Δελφών μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τα μοναδικά πλεονεκτήματά του, να επεκτείνει τις ανταλλαγές και να διευρύνει τη συνεργασία με την κινεζική πλευρά. Η κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα επιθυμεί να παράσχει βοήθεια και την υποστήριξή της προς αυτήν την κατεύθυνση.

 Ο κ. Παναγιωτόπουλος  παρείχε πληροφόρηση στον Πρέσβη για τον Δήμο Δελφών. Τόνισε δε ότι ο Δήμος Δελφών είναι πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά στο Πολιτιστικό Έτος, το Φόρουμ Πόλεων και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση των ανταλλαγών και της συνεργασίας με την κινεζική πλευρά στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, μεταξύ των άλλων.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μια επίσκεψη χωρίς ατζέντα, προετοιμασία, φάκελο και ότι άλλο απαιτείται για να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί. Με λίγα λόγια ΄"χύμα στο κύμα". Μοναδικός σκοπός η φωτογραφία με τον κινέζο και το δελτίο τύπου. Κι ύστερα παραπονείται γιατί δεν τον παίρνουν στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, δυσκολεύεται κανείς μετά τις αλλεπάλληλες "διπλωματικές" επαφές με Καταλανούς και Κινέζους, να επιλέξει την προσομοίωση του Δημάρχου.
Ενεργεί ως αλαζών Καταλανός ; ή,
Αποφεύγει τα δύσκολα κάνοντας τον Κινέζο ;