Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Καζάνι που βράζει η ΝΔ με Μητσοτάκη-Γεωργιάδη - VIDEO


Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαιτίας αφ’ ενός της ρητορικής του και αφ’ ετέρου της κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς του,
 την οποία καυτηριάζουν πολλά στελέχη της ΝΔ, στρέφοντας συχνά τα πυρά τους και προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ εν τω μεταξύ έχει επιδεινωθεί αισθητά εξαιτίας των τελευταίων αποκαλύψεων του Documento για το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και την offshore εταιρία την οποία, όπως παραδέχθηκε η ίδια η ΝΔ, έχει στην κατοχή της, αλλά και του γεγονότος ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος ζητάει ανοικτά να μην κλείσει η αξιολόγηση και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Τα δύο αυτά ζητήματα καίνε την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει να αντιμετωπίσει τις ζυμώσεις των βουλευτών της που αντιδρούν πλέον δημόσια. Ενδεικτικά είναι εξάλλου τα παραδείγματα δύο ιστορικών στελεχών της παράταξης, του Γιώργου Βλάχου οποίος εκλέγεται συνεχώς από το 2000 και του Νικήτα Κακλαμάνη οι οποίοι δήλωσαν αντίθετοι με τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την αξιολόγηση αδειάζοντας όχι μόνο τον αντιπρόεδρο τους, αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος χρεώνεται την επιλογή Γεωργιάδη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που το τελευταίο διάστημα μπαίνει στο στόχαστρο των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως του ασκήθηκε σκληρή κριτική με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη μέσω της οποίας προσπαθούσε ουσιαστικά να ποινικοποιήσει τη δημοσιογραφική έρευνα του Documento και να αμφισβητήσει, δίχως προφανώς να γνωρίζει ή να ενδιαφέρεται να μάθει τις λεπτομέρειες μιας όζουσας υπόθεσης, τα στοιχεία του ρεπορτάζ.
Η ρητορική και η γενικότερη συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη πάντως δεν είναι το μοναδικό «αγκάθι» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα της Πειραιώς. Εκείνο που σε πρώτη φάση καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι οι αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις αναφορικά με τη σύζυγό του προέδρου του κόμματος. Στο Μοσχάτο είναι εμφανώς δυσαρεστημένοι από τη γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος, συχνά δε εκφράζουν απορία για το γεγονός ότι το πολιτικό κόστος αναλαμβάνει το κόμμα στο σύνολό του και όχι ο αρχηγός όπως θα όφειλε. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται γιατί εφ’ όσον δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, όπως ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δημοσιοποιεί το πόθεν έσχες της συζύγου του ώστε να τελειώσει η όποια παραφιλολογία.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ εμφανίζεται, παρά την εικόνα συνοχής που προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω, διχασμένη με τα κονταροχτυπήματα μεταξύ των στελεχών της να παίρνουν συχνά διαστάσεις ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστικό αυτού είναι το γεγονός ότι από το Σάββατο, όταν ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος «άδειασε» τον Άδωνη Γεωργιάδη, πολλοί πολιτικοί φίλοι του αντιπροέδρου της ΝΔ ζήτησαν τη διαγραφή του απαιτώντας ουσιαστικά από τον Μητσοτάκη να αποβάλλει από το κόμμα όλα εκείνα τα στοιχεία που προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλότερο προφίλ σε σχέση με την αξιολόγηση, το ενδεχόμενο των εκλογών και τις αποκαλύψεις για τον πρόεδρο του κόμματος.
Παρακολουθήστε το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που επεφύλασσαν στον Άδωνη Γεωργιάδη, Βλάχος και Κακλαμάνης




http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: