Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Κάμμενος σε Τουρκία: Αν πατήσετε στα Ίμια, να δούμε πώς θα φύγετε

Ο Πάνος Καμμένος


Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Καμμένος στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από τη δήλωση  του τελευταίου για τα Ίμια.
«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια, θα το είχε κάνει», είπε ο Τσαβούσογλου το Σάββατο, ως απάντηση στη συνέντευξη που είχε δώσει ο Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή των Ιμίων.
«Αν θέλουν να πατήσουν τα Ίμια, να δούμε, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», απάντησε ο Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής. «Να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος που είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας, αλλά ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας είμαι εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αυτό είναι ξεκάθαρο τόσο προς την τουρκική πλευρά όσο και προς τους συμμάχους μας», είπε ο κ. Καμμένος.
«Οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς- ενόψει του δημοψηφίσματος- να καλέσουν κοντά τους τους εθνικιστές, με κορυφαίο τον πρωθυπουργό που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων, μιας οργάνωσης δολοφόνων, μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση είναι κινήσεις πανικού, φέρνουν μία κατάσταση επικίνδυνη για την Τουρκία και την περιοχή», συμπλήρωσε ο υπουργός Αμυνας. «Η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα», τόνισε.
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στα συχνά τουρκικά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα, κάνοντας λόγο για «μαϊμού» ειδήσεις.
«Στην Τουρκία δεν υπάρχουν πια ελεύθεροι δημοσιογράφοι. Όποιος δεν ακολουθεί τις εντολές τους καθεστώτος συλλαμβάνεται. Εχουμε δει απίστευτα πράγματα. Βίντεο με πλοίο που δένει στα Ίμια, το οποίο ήταν δικό τους νησί πολλά μίλια μακριά. Μετά μας είπαν για ελικόπτερο που υπερίπταται στον ελληνικό χώρο, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ. Αυτά δείχνουν προσπάθειες για εσωτερική κατανάλωση που προκαλούν μόνο θυμηδία», σχολίασε ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: