Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ρέγκλινγκ: Στην Ελλάδα έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που αναμενόταν




Μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που αναμενόταν το 2016 έχει γίνει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ κι αυτό κάνει τους Ευρωπαίους πιο αισιόδοξους απ' ό,τι είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο επικεφαλής του ΕSM επισημαίνει: «Εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι διότι έχουμε λάβει υπόψη μας τα αποτελέσματα του 2016, που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία από την Αθήνα, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση. Ελπίζω πως έχουμε δίκιο διότι αυτό θα διευκολύνει την Ελλάδα».
Σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο Κλάους Ρέγκλινγκ λέει ότι το ΔΝΤ θέλει να ληφθούν επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης, ενώ οι Ευρωπαίοι θεωρούν πως περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης μπορούν να ληφθούν μόνο όταν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί.
Ο επικεφαλής του ESM ανέφερε στην ισπανική εφημερίδα ότι εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα υπογραμμίζοντας πως αρκετά εθνικά κοινοβούλια ενέκριναν το ελληνικό πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση να συμμετέχει το ΔΝΤ .
Ο κ. Ρέγκλινγκ μίλησε επίσης για την κατάσταση στην ευρωζώνη αναφέροντας ότι η ανάπτυξη το 2016 ήταν υψηλότερη από ό, τι στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: