Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Τελικά ο Χίτλερ είχε καταφέρει να φτιάξει ατομική βόμβα; Μια παράξενη έκρηξη και νέα στοιχεία από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα

ADOLF HITLER


Σε δοκιμή ατομικής βόμβας φέρεται ότι είχε προβεί ο Χίτλερ σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που ήρθαν στο φως και ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Bild.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο APO 696 από τα Εθνικά Αρχεία στην Ουάσιγκτον, αφορά σε έρευνα για το πόσο μακρυά είχαν φτάσει οι επιστήμονες του Τρίτου Ράιχ όσον αφορά στην κατασκευή της ατομικής βόμβας που τόσο επιθυμούσε ο Αδόλφος Χίτλερ.
Η αναφορά που περιλαμβάνεται στο αρχείο έχει μαρτυρίες αμέτρητων Αμερικανών και Βρετανών πρακτόρων και επίσης περιλαμβάνονται και μαρτυρίες τεσσάρων Γερμανών ειδικών – δύο φυσικών, ενός χημικού και ενός ειδικού σε πυραύλους.
Από τις μαρτυρίες συμπεραίνεται ότι οι επιστήμονες του Χίτλερ απέτυχαν να καταφέρουν κάτι ρηξικέλευθο στον τομέα των πυρηνικών, ωστόσο υπάρχει αναφορά για μια υποτυπώδη δοκιμή πυρηνικής κεφαλής που έγινε το 1944.

Πρόκειται για την μαρτυρία ενός Γερμανού πιλότου δοκιμών, του Hans Zinsser, ο οποίος το 1944 είδε μια στήλη καπνού σαν μανιτάρι, όπως αυτή μιας πυρηνικής έκρηξης που όλοι πλέον γνωρίζουμε.
Το περιστατικό συνέβη κοντά στην περιοχή Ludwigslust.
«Στις αρχές Οκτωβρίου του 1944 πετούσα σε απόσταση 12 – 15 χιλιομέτρων μακρυά από ένα πεδίο πυρηνικών δοκιμών κοντά στο Ludwigslust (νότια του Lubeck). (Όταν είδα) Ένα σύννεφο σαν μανιτάρι με έντονη αναταραχή και με ύψος, κατά τόπους τα 7.000 μέτρα, χωρίς, όπως φαινόταν, να έχει κάποια σύνδεση με το σημείο της έκρηξης. Έντονες ηλεκτρικές αναταραχές και απόλυτη αδυναμία ανάκτησης της επικοινωνίας μέσω του ασυρμάτου...» γράφει ο πιλότος στο ημερολόγιό του.
Μια ώρα αργότερα ένας άλλος πιλότος είχε την ίδια εμπειρία. Επίσης σύμφωνα με άλλα έγγραφα στον ίδιο φάκελλο υπάρχει η μαρτυρία ενός Ιταλού ανταποκριτή, του Luigi Romersa, ο οποίος περιέγραψε την ίδια εικόνα όπως την είδε από το έδαφος. Ο συγκεκριμένος είχε σταλεί από τον Μουσολίνι για να δει τη δοκιμή του «νέου όπλου» των Γερμανών. Η εντολή που είχε ήταν να μεταφέρει τις εντυπώσεις του στον Μουσολίνι.
Είναι γνωστό ότι ο Χίτλερ προσπαθούσε να φτιάξει πυρηνικά και σκόπευε να προσαρτήσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους V-2 για να καταστρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι μαρτυρίες των τεσσάρων Γερμανών επιστημόνων που βρίσκονται στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, κάνουν λόγο για μια συνάντηση που διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα στο Βερολίνο το 1943 στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξοπλισμών και αγαπημένος του Χίτλερ, ο Albert Speer. Η συνάντηση είχε τίτλο «πυρηνική σύνοδος».
Στο τέλος των αναφορών που περιέχονται στο APO 696 το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι σύμμαχοι κατέληξαν πως οι Γερμανοί απέτυχαν να προκαλέσουν την αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε πυρηνική έκρηξη. Ωστόσο κανείς δεν έχει εξηγήσει τι ήταν αυτό που κάλυψε τον ουρανό στο Ludwigslust το 1944.

Δεν υπάρχουν σχόλια: