Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ειδικο σχολειο αμφισσας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Η επιστολή-πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη σχετικά με τις δομές ειδικής αγωγής που θα έπρεπε να λειτουργούν στο νομό μας, μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης όλων των προβλημάτων που έχουν ανακύψει όλα αυτά τα χρόνια και που χρήζουν ουσιαστικής παρέμβασης και πολιτικής βούλησης.
 Αναφορικά με το κτίριο επί της οδού Λ. Σαλώνων στην Άμφισσα, που σήμερα ονομάζεται ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης) δεν λειτούργησε ποτέ, τα πολύ χρήσιμα- για πολλούς ανθρώπους που είχαν ανάγκη ειδικής φυσικοθεραπείας- μηχανήματά του βρίσκονται ακόμη μέσα στα κουτιά τους, ανέγγιχτα. Οι μόνες υπηρεσίες που παρέχονται στο εν λόγω κτίριο είναι από το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων & Ενηλίκων της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, οι οποίες όμως δεν επαρκούν για να καλύψουν ουσιαστικά όλο το φάσμα των αναγκών των ατόμων με αναπηρία απ’όλες τις περιοχές του νομού μας. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι σ’ αυτό προσπαθούν με απαράμιλλο ζήλο και κάτω από αντίξοες συνθήκες να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Η έλλειψη συντήρησης & επίβλεψης τόσων χρόνων έχει επιφέρει σοβαρά τεχνικά προβλήματα στο κτίριο που το καθιστούν μη ασφαλές & επικίνδυνο.
Σ’ όλα αυτά προστέθηκε και ο κίνδυνος του κλεισίματος του ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) της Δευτεροβάθμιας σχολικής δομής ειδικής αγωγής του νομού μας, πράγμα που μας προσθέτει  αβεβαιότητα και φόβο μπροστά στον ενδεχόμενο  εγκλεισμό των παιδιών μας στα σπίτια τους και την ακύρωση όλων των προσπαθειών που έχουμε κατορθώσει έως σήμερα, ώστε να είναι όσο το δυνατό αυτόνομα και δημιουργικά μέλη αυτής της κοινωνίας. Θεωρούμε ότι η πρόταση του  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη προάγει την ισότιμη & αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία και δεδομένου ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ας μην κωφεύουμε όταν ακούγονται τέτοιες ανθρώπινες φωνές…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ &
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: