Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών αποτελεί βασικό και μακρόπνοο έργο υποδομής, με μεγάλη περιβαλλοντική αξία και με θετικές συνέπειες για την εθνική οικονομία. Με την ανάρτηση και την κύρωση των δασικών χαρτών θα επιτευχθεί ο σαφής πλέον καθορισμός των περιοχών που αποτελούν γενικά δάση και δασικές εκτάσεις. Ως εκ τούτου, θα αποσαφηνιστούν οι χώροι που ισχύουν και εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, θέτοντας τέλος στην αμφισβήτηση και την ανασφάλεια περί αυτών και λειτουργώντας προς όφελος του πολίτη και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, δια των Δασικών Υπηρεσιών της, ανάρτησε δασικούς χάρτες στις εξής περιοχές:
Α) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, όπου αναρτήθηκε στις 20-1-2017 ο δασικός χάρτης για το σύνολο της Π.Ε. Ευβοίας.
Β) Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, όπου αναρτήθηκε στις 20-1-2017 ο δασικός της Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων της Π.Ε. Φθιώτιδας.  
Γ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου αναρτήθηκε στις 3-2-2017 ο δασικός χάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, εκτός των προ-Καποδιστριακών ΟΤΑ Αμπελώνος, Αργυροπουλίου, Γιάννουλης, Τυρνάβου και Φαλάνης.
Δ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, όπου αναρτήθηκε στις 10-2-2017 ο δασικός χάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, εκτός των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. Αλοννήσου, Βόλου, Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου.
Οι ανωτέρω δασικοί χάρτες είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες στιs ιστοσελίδες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (www.apdthest.gov.gr), της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (www.ypeka.gr).
Κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν επιτρέπεται η υποβολή αντιρρήσεων μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στη σχετική πρόκληση υποβολής αντιρρήσεων της οικείας Διεύθυνσης Δασών. Η προθεσμία αυτή παρατείνεται για είκοσι (20) ημέρες για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή.
Η  υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr), με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων. Η υποβολή των αντιρρήσεων αφορά αποκλειστικά στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στους δασικούς χάρτες εκτάσεων.
 Για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα δασικών χαρτών που αφορούν τις ανωτέρω περιοχές έχουν συγκροτηθεί Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.), τα οποία στοχεύουν καθημερινά στη σωστή και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση του πολίτη.
Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες  οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα ανωτέρω Σ.Υ.Α.Δ.Χ. καθώς και στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών των Νομών.

Ο ΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ

amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: