Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Πολύνεκρο τροχαίο: Ταχύτητα και συμπεριφορά ελαστικών στο μικροσκόπιο


Φως στα αίτια του απίστευτου τροχαίου δυστυχήματος έξω από το Ύπατο Θηβών αναμένεται να ρίξει η λήψη καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων αλλά και η πραγματογνωμοσύνη.
Φως στα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Ύπατου Θηβών, προσπαθούν να ρίξουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, αλλά και οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν, ώστε να μπορέσει να εξηγηθεί γιατί χάθηκαν τόσο άδικα τέσσερις ψυχές, ανάμεσά τους και ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών!
AdTech Ad
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει πολλοί παράγοντες ωστόσο δύο βασικά σημεία είναι αυτά που συγκεντρώνουν περισσότερο τα βλέμματα. Η ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί που ήταν όντως υπερβολική σε συνάρτηση με την κατάσταση των ελαστικών...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ρεπόρτερ που πήγαν στο σημείο ανακάλυψαν από τα ελαστικά της Porsche, που δεν είχαν παραληφθεί ακόμα από τους πραγματογνώμονες, πως ήταν παρτίδας του 2006, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τα "φορούσε" και 11 χρόνια, αλλά δεν παύει να ήταν πολύ παλιά ελαστικά.
Φαίνεται πως τα ελαστικά άρχισαν να παρουσιάζουν λόγω και της ταχύτητας φθορά και ενδεχομένως να υπήρξε ρήξη κάποιου ελαστικού, να χάθηκε ο έλεγχος αιφνίδια και να πλαγιολίσθησε η Porsche με όλη την ταχύτητα που είχε συγκεντρώσει, από την αριστερή λωρίδα τέρμα δεξιά και στη συνέχεια μέσα στο πάρκινγκ, όπου εντελώς βολίδα προσέκρουσε πάνω στο σταθμευμένο Honda και τα δύο αυτοκίνητα κυριολεκτικά διαλύθηκαν.
Αυτό που έως τώρα φαίνεται να έχει αποκλεισθεί είναι η εμπλοκή τυχόν τρίτου οχήματος, αφού ο δρόμος εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν άδειος. Υπάρχουν μαρτυρίες οδηγών που προσπέρασε ο 23χρονος που ανέφεραν ότι είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο η Τροχαία παρακαλεί όλους όσους ήταν αυτόπτες να παρουσιαστούν και να καταθέσουν.
Αυτό οι άνθρωποι της Τροχαίας το αναφέρουν περισσότερο με την αφορμή ενός αυτόπτη μάρτυρα που αναζητούν για κατάθεση και ο οποίος βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέροντας ότι δευτερόλεπτα πριν, ο νεαρός τον προσπέρασε από αριστερά με φοβερή ταχύτητα και στη συνέχεια είδε μπροστά του να φεύγουν κομμάτια ελαστικού από τις ρόδες, να χάνει τον έλεγχο και να καρφώνεται με δύναμη όλο δεξιά στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της τραγικής οικογένειας.
Οι Αρχές έχουν ζητήσει να γίνει και ταυτοποίηση DNA για τον οδηγό αν και προφορικά ο πατέρας του ανέφερε ότι εν γνώσει του είχε πάρει το αυτοκίνητο. Πρόσθετα, ζητήθηκαν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις όσο αυτό είναι δυνατό, αφού είναι απανθρακωμένη η σορός του για να διαπιστωθεί αν ο οδηγός τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο μικρός γιος του ιδιοκτήτη των “Jumbo” πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του από το σπίτι και αφού παρέλαβε έναν 24χρονο φίλο του, αναχώρησαν με προορισμό την Αράχωβα.

Το χρονικό

Ο 41χρονος πατέρας ταξίδευε με προορισμό την πόλη της Πτολεμαΐδας, απ' όπου κατάγονται μαζί με την 33χρονη σύζυγό του και τον μόλις 2,5 ετών γιο τους. Τραγική σύμπτωση, είναι ότι σταμάτησε στο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού για να πάει στην τουαλέτα μόλις ένα λεπτό πριν συμβεί το τραγικό τροχαίο δυστύχημα.
Από την σφοδρότατη σύγκρουση αμέσως ξέσπασε φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα. Ακούγοντας την έκρηξη ο 41χρονος, δύστυχος πατέρας, πετάχτηκε από την τουαλέτα, όπως έχει καταγράψει και το βίντεο ντοκουμέντο και είδε το φρικτό θέαμα να καίγονται αβοήθητοι η 33χρονη σύζυγός του και το μόλις 2,5 ετών αγοράκι τους και να μην μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει και να τους σώσει...
Με σπαρακτικές φωνές κάλεσε Αστυνομία και Πυροσβεστική όμως ήταν ήδη αργά για την αδικοχαμένη οικογένειά του. Κατά τον ίδιο τρόπο έχασε την ζωή του ο 23χρονος οδηγός της Porsche , ενώ ο 24χρονος φίλος και συνοδηγός του εκσφενδονίστηκε από το παρμπρίζ και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα παρακάτω...
Οι διαμελισμένοι και απανθρακωμένοι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών ενώ την έρευνα και προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: