Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ν. Παππάς: Γυρίζουμε σελίδα στη διαστημική πολιτική της Ελλάδας


Στη Γαλλία βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα στις Κάννες, τις εγκαταστάσεις που κατασκευάζεται ο δορυφόρος που θα καταλάβει φέτος την ελληνική τροχιακή θέση.
Αποτέλεσμα εικόνας για δορυφόρος Hellas Sat 3



Ο δορυφόρος Hellas Sat 3 βρίσκεται σε τελικό στάδιο κατασκευής, προκειμένου να εκτοξευθεί στις 28 Ιουνίου από το διαστημικό κέντρο της γαλλικής Γουιάνα. Μετά την εκτόξευσή του θα ελέγχεται από Έλληνες μηχανικούς στις εγκαταστάσεις της Hellas Sat στο Κορωπί.

Ο Hellas Sat 3 έχει 50% μεγαλύτερη δυναμικότητα από τον προκάτοχό του (Hellas Sat 2) τον οποίο και θα αντικαταστήσει, έχει περίπου 7,5 μέτρα μήκος και μετά την εκτόξευσή του θα είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός δορυφόρος σε τροχιά. 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις στις οποίες κατασκευάζεται ο δορυφόρος που θα πάρει το καλοκαίρι την ελληνική τροχιακή θέση. 

Η Ελλάδα, με τη συγκρότηση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) ανακάμπτει σε ένα πεδίο με πολλές δυνατότητες, οι οποίες -λόγω σειράς προβλημάτων του παρελθόντος- έμειναν αναξιοποίητες. 

Γυρίζουμε σελίδα στη διαστημική πολιτική της Ελλάδας, η οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν επαρκώς αναπτυγμένη, δεν είχε ενταχθεί σε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο και ήταν κατακερματισμένη. Όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αυτό το χαμηλό σημείο εκκίνησης ως μειονέκτημα, αλλά ως ευκαιρία για ανάπτυξη» τόνισε ο Ν. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: