Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Οι συμφωνίες της Μεγάλης Βρετανίας με την Τουρκία . Προτεραιότητες του BREXIT ο εξοπλισμός της Τουρκίας..

Συμφωνία Μέι - Ερντογάν...

για κατασκευή νέας γενιάς τουρκικών μαχητικών...
φωτογραφία: AP images

Η βρετανική BAE Systems υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας με την Turkish Aerospace Industries (TAI) για...
την κατασκευή μιας νέας γενιάς τουρκικών μαχητικών.

Την ανακοίνωση έκανε η βρετανική κυβέρνηση.

«Η συμφωνία σημαδεύει την έναρξη μιας νέας και ενισχυμένης εμπορικής σχέσης με την Τουρκία», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η BAE Systems και η TAI (Turkish Aerospace Industries) υπέγραψαν σήμερα ένα 'πρωτόκολλο συμφωνίας' που εγκαθιδρύει έναν συνεταιρισμό για την ανάπτυξη του φιλόδοξου συστήματος Turkish Fighter Programme TF-X», αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Μέι συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αναμένεται να συναντηθεί στη συνέχεια και με τον ομόλογό της Μπιναλί Γιλντιρίμ στη διάρκεια μιας μονοήμερης επίσκεψης που έχει σκοπό να ενισχύσει τις τουρκο-βρετανικές εμπορικές σχέσεις πριν από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η συνεργασία μας στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας είναι σημαντική και υποστηρίζεται από το γεγονός ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικός σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», εξηγεί η Τερέζα Μέι.

Το συμβόλαιο, αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών (125 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων λιρών στη διάρκεια των επόμενων είκοσι ετών, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Μέι.

«Η συμφωνία επιβεβαιώνει μια συνεχή συνεργασία για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του αεροσκάφους», διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της BAE Systems, Ίαν Κινγκ.

Ο τουρκικός στρατός εμπλέκεται αυτή την ώρα σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις, κυρίως στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου επιχείρηση για την απώθηση προς τον νότο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των κουρδικών πολιτοφυλακών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: