Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

"Πατέρας και κόρη" : Μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους που αξίζει να δείτε

Η πατρική φιγούρα για το κορίτσι αποτελεί ένα πρότυπο, που θα αποτελέσει οδηγό σε όλη την υπόλοιπη ζωή της. Η ποιότητα της σχέσης του κοριτσιού με τον πατέρα...καθορίζει και την ποιότητα της σχέσης που θα έχει στο μέλλον με το αντίθετο φύλο γενικά.





Δίπλα του νιώθει για πρώτη φορά δυνατή, κι αν ανήκει στις τυχερές εκείνες κόρες που έχουν την απρόσκοπτη προσοχή του, θα αρχίσει να διαμορφώνει και τις πρώτες «καλές» εντυπώσεις για το άλλο φύλο.

Από την ηλικία αυτή, αρχίζει να διαμορφώνει άποψη για το τι σημαίνει «άντρας», τι να περιμένει και τι να ζητήσει απ” αυτόν.

Έχει βρεθεί ότι η φυσική ή ακόμα και η ψυχολογική απουσία του πατέρα μπορεί να οδηγήσουν το κορίτσι στην απουσία αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στο άλλο φύλο.

Αντίθετα αν υπάρχει καλή σχέση σεβασμού με τον μπαμπά της, στο μέλλον θα απορρίψει οποιονδήποτε άντρα καταλάβει πως δεν τη σέβεται.

Το Πατέρας και κόρη είναι η βραβευμένη το 2000 Ολλανδική ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, του δημιουργού Michael Dudok de Wit. Κέρδισε το Όσκαρ το 2000 για Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους, ενώ έχει πάρει, επίσης, πάνω από 20 βραβεία σε άλλους διαγωνισμούς.

Υπόθεση
Ένας πατέρας αποχαιρετά την κόρη του και φεύγει. Καθώς τα υπέροχα ολλανδικά τοπία αλλάζουν μέσα από τις εποχές, έτσι και το μικρό κορίτσι μεγαλώνει, γίνεται μια νεαρή γυναίκα, αποκτά οικογένεια και μετά από χρόνια γερνάει. Πάντα μέσα της, όμως, υπάρχει μια βαθιά λαχτάρα για τον πατέρα της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: