Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τουρκικά καραγκιοζιλίκια στα Ίμια!

Τουρκικά καραγκιοζιλίκια στα Ίμια – Ένας διαλυμένος στρατός φωτογραφίζεται στα Ίμια

Ένας διαλυμένος στρατός φωτογραφίζεται στα Ίμια

Σοβαρή τουρκική προβοκάτσια στα Ίμια σημειώθηκε ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια και στον απόηχο της απόφασης του Άρειου Πάγου για μη έκδοση των οχτώ Τούρκων ικετών στην Άγκυρα.



Το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017, περίπου στις 11.00, μία τουρκική πυραυλάκατος, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βρχονησίδες Ίμια.


Οι Τούρκοι στρατηγοί σε μια από τις πολλές αναμνηστικές πόζες τους. Γνωρίζουν ότι κάνουν καραγκιοζιλίκια για να ανέβουν οι «μετοχές» του υπό διάλυση τουρκικού στρατού, αλλά δεν τολμούν να μην υπακούσουν. Θα τους κρεμάσει ο Ερντογάν ως «γκιουλενιστές» εάν πουν άλλη γνώμη. Θαυμάστε τους. Αυτοί οι κακομοίρηδες είναι οι «στρατάρχες» που απειλούν την Ελλάδα.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου.

Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου αλλά και από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του ελληνικού Λιμενικού.

Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά (περίπου 10′) κοντά στις βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Hurriyet, της ίδιας εφημερίδας που πριν 21 χρόνια έστησε την προβοκάτσια στα Ίμια, στο τουρκικό πλοίο που προσέγγισε τα Ίμια επέβαινε η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.

Η είδηση έγινε πρώτο θέμα αστο CNN Turk και στα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Πηγές ελληνικού ΓΕΕΘΑ: «Στημένο μιντιακά»

«Επρόκειτο για ένα περιστατικό στημένο μηντιακά» σχολίασε ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με την οποία επικοινώνησε το www.protothema.gr.

Ο ίδιος αξιωματικός τονίζει ότι λίγο μετά τον περίπλου των Ιμίων, οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν το… ανδραγάθημα της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου.


Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, όπως αναφέρεται από το τουρκικό γενικό επιτελείο, μαζί με τον αρχηγό του τουρκικού στρατού στρατηγό Σελίχ Ζεκί Τσολάκ, τον αρχηγό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πτέραρχο Αμπιντίν Ουνάλ και τον αρχηγό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ναύαρχο Ρετζέπ Μπουλέντ Μποστάνογλου αφού επιθεώρησαν τον ναύσταθμο του Ακσάζ επιβιβάστηκαν σε πυραυλάκατο που έπλευσε στα Ίμια.


Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνεται ότι η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν τόλμησε να αποβιβαστεί στα Ίμια.


Κατά πληροφορίες, τα πληρώματα των τουρκικών πολεμικών πλοίων δεν αντέδρασαν ούτε και απάντησαν στις κλήσεις που έλαβαν από την ελληνική κανονιοφόρο Κραταιός και το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.

Τουρκικά καραγκιοζιλίκια ενός διαλυμένου στρατού

Καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στο TRIBUNE επεσήμανε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στα χειρότερά του. Δεκάδες στρατηγοί και ανώτεροι αξιωματικοί έχουν συλληφθεί ως πραξικοπηματίες.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν έχει πιλότους να πετάξει τα αεροπλάνα της, γιατί πάμπολλοι έχουν συλληφθεί ως γκιουλενιστές.

Ο τουρκικός στρατός, δύο ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων, που έχουν εισβάλλει στη βόρεια Συρία υφίστανται φρικτές ήττες από το Ισλαμικό Κράτος έξω από την Αλ Μπαμπ.

Η εικόνα διάλυσης του τουρκικού στρατού έχει ανάγκη από επικοινωνιακά τερτίπια όπως αυτό στα Ίμια. Το ηθικό τους είναι πάτος και αγωνίζονται να το σηκώσουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=jsoJP7YrlUo