Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ για το σκάνδαλο Novartis: Έφοδοι εισαγγελέων και κατασχέσεις υπολογιστών


Novartis

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία για το υπό έρευνα σκάνδαλο της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες μετά την έφοδο στα κεντρικά γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας στη Μεταμόρφωση στις αρχές Ιανουαρίου άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- έκαναν «ντου» στο σπίτι της ηθοποιού Γωγώς Φαρμάκη, η οποία μαζί με την αδελφή της Ολγα διατηρεί ιστολόγιο μόδας στο διαδίκτυο, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκαν και τα αρχεία του εκλιπόντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου αλλά και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στο σπίτι της ηθοποιού έγινε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, με αφορμή το γεγονός ότι η ιστοσελίδα μόδας «Kisterss» που διατηρούν οι δύο αδελφές φέρεται ότι είχε λάβει διαφήμιση για τα προϊόντα της Novartis, άγνωστο με ποιο κριτήριο.
Κατέσχεσαν υπολογιστές
Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την κατοικία της Γωγώς Φαρμάκη και το γραφείο της ιστοσελίδας στον ίδιο χώρο φέρεται ότι κατέσχεσαν υπολογιστές αλλά και έγγραφα σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση, με στόχο να βοηθηθούν στην έρευνά τους. Επίσης έρευνα έγινε και στα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη» αλλά και στο σπίτι του εκδότη της Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο το περασμένο καλοκαίρι, όταν το αυτοκίνητό του τυλίχτηκε εν κινήσει στις φλόγες στην Αττική οδό. Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησαν επίσης σε κατασχέσεις υπολογιστών και εγγράφων, τα οποία και θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
H τρίτη έρευνα έγινε από τους αστυνομικούς στο σπίτι και το γραφείο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, από όπου επίσης κατασχέθηκαν υπολογιστές και έγγραφα. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν τα έγγραφα και τα αρχεία που κατασχέθηκαν θα φανούν χρήσιμα στην έρευνα των εισαγγελέων για την υπόθεση της Novartis.
Σημειώνεται ότι για το σκάνδαλο της Novartis διενεργείται έρευνα σε δύο επίπεδα, από τη μία, από την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, για διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρίας, και από την άλλη από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis και τα υψηλόβαθμα στελέχη της.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: