Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας


Δελτίο Τύπου των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 

Η διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας και Δελφών ενόψει της επερχόμενης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης φτάνει στο τέλος της. Στις διαδικασίες αυτές, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση αλλά και την οργάνωση του κόμματος στην περιοχή για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. 

Η συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογιστούμε τι άλλαξε στη χώρα αυτή τη διετία. Το ξήλωμα των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και η δημιουργία του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου για την υλοποίηση των αναγκαίων κοινωνικών παρεμβάσεων σε μια σειρά από τομείς, με στόχευση τον σταδιακό τερματισμό της λιτότητας αναδεικνύει την σημασία αυτής της πολιτικής ανατροπής, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά γενικότερα για την Ευρώπη. 

Σήμερα χωρίς πλέον «αυταπάτες» και έχοντας πλήρη επίγνωση των διεθνών συσχετισμών και της εσωτερικής συγκυρίας οφείλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της πραγματοποίησης των αλλαγών που σχεδιάζονται σε πολλούς τομείς (Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Ενημέρωση). Οι καταστροφικές επιβολές των μνημονίων μπορούν να αναχαιτισθούν μόνο με εναντίωση στο νεοφιλελευθερισμό και τη διάπλαση του σοσιαλιστικού οράματος της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Στήριγμά μας σε αυτή τη μάχη οι οργανωμένες λαϊκές δυνάμεις που εκπροσωπούμε και για τις οποίες αγωνιζόμαστε. 

Στη Φωκίδα ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτεργάτη τον Βουλευτή κ. Κωστοπαναγιώτου δίνουν τη δική τους μάχη για την επίλυση προβλημάτων που βαλτώνουν χρόνια, είτε από αδράνεια είτε από σκοπιμότητα. Μια σειρά από αναγκαία έργα όπως ο Ελαιώνας της Άμφισσας, ο αναδασμός της πεδιάδας του Μόρνου, οι οδικοί κόμβοι, τα λιμενικά ταμεία των Δήμων, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, το αγροτικό internet, αλλά και πάγιες διεκδικήσεις όπως τα αντισταθμιστικά του ταμιευτήρα του Μόρνου, που αφορά όλο το Νομό, προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας έχουν πλέον πάρει το δρόμο για την οριστική επίλυσή τους. 

Επιστέγασμα αποτελεί η ανάδειξη από τον Βουλευτή της τεράστιας αναπτυξιακής δυναμικής που θα επιφέρει στο Νομό η ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης των δύο εθνικών αυτοκινητόδρομων, Ιόνιας οδού και ΠΑΘΕ, μέσω του άξονα Λαμία – Άμφισσα – Αντίρριο, αλλά και η προσπάθεια για την αξιοποίηση του νέου ηλεκτροκίνητου σιδηροδρομικού δικτύου. 

Την προσπάθεια αυτή οι συντηρητικές δυνάμεις της περιοχής αλλά και οι κάθε λογής παράγοντες με τα φερέφωνα τους, μανιασμένα παλεύουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα να την απαξιώσουν, δικαιολογώντας έτσι και την δική τους διαχρονική απραξία και ανομία. Οι πολίτες της Φωκίδας γνωρίζουν πλέον ποιοι και ποιες πολιτικές ήταν αυτές που οδήγησαν σε ερημοποίηση το Νομό και δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Αυτό που απαιτείται είναι η πλατιά λαϊκή στήριξη των δρόμων που ανοίγονται έτσι ώστε ο Νομός με προοδευτικό πρόσημο να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον που σχεδιάζεται από ικανούς και έντιμους ανθρώπους και απευθύνεται στην τοπική κοινωνία και όχι στους ολίγους κολλητούς που απομυζούσαν χρόνια τον πλούτο της περιοχής και τώρα φυσικά δυσανασχετούν. 

 Ο.Μ. Δελφών – Ο.Μ. Δωρίδας ΣΥΡΙΖΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί να κρυφτούν και να σωθούν με εκλογές, με θράσος 1000 πιθήκων βγάζουν και δελτία τύπου οι ανύπαρκτοι για την χειρότερη και πιο καταστροφική αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση τυχοδιωκτών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που γνώρισε η Ελλάδα. Έχετε ν΄ αντιμετωπίσετε την οργή των Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

Να προσέχετε μη σκίσετε κανένα καλτσόν....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΊΣ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΆΣΑΜΕ ; ΈΧΟΥΝ ΤΌΣΟ ΘΡΆΣΟΣ ΠΟΥ ΚΟΝΤΟΖΥΓΕΎΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΝ ΠΆΛΙ ΣΤΟ ΖΒΕΡΚΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΣΟΥΒΑΛΗΔΟΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ.