Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η Ελλάδα, κορυφαία επιλογή για επενδύσεις, λέει ο πρέσβης των Η.Α. Εμιράτων

Η Ελλάδα, κορυφαία επιλογή για επενδύσεις, λέει ο πρέσβης των Η.Α. Εμιράτων

Συνάντηση Παπαδημητρίου - Πρέσβη  Η.Α. Εμιράτων για επενδύσεις

Ως, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να απευθυνθεί στον επιχειρηματικό κόσμο της Μέσης Ανατολής, είδε την  συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Σουλτάν Αλ Αλί, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.  Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι δύο άνδρες, συζήτησαν για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημητρίου, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τις δυνατότητες που προσφέρονται για επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, των εξαγωγών, των υπηρεσιών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, της ναυτιλίας, των κατασκευών και της αγροδιατροφής.

Από την πλευρά των Εμιράτων, ο κ. Αλ Αλί τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί για τη χώρα του κορυφαία επιλογή για επενδύσεις γεγονός που διαφαίνεται από τις επιχειρηματικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Σε αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, συμβάλλουν τόσο η πολιτική σταθερότητα όσο και οι παραδοσιακά ισχυροί δεσμοί φιλίας των δύο χωρών, στοιχεία που διευκολύνουν το επιχειρείν.  

Ο κ. Αλ Αλί επίδωσε στον κ. Παπαδημητρίου επιστολή-πρόσκληση του εμιρατινού Υπουργού Οικονομίας Σουλτάν Μπιν Σαήντ Αλ Μανσούρι, για να παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος στο Ετήσιο Φόρουμ Επενδύσεων στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρόσκληση στο Ντουμπάι, «γίνεται σε συνέχεια της πρόσφατης επιτυχημένης επίσκεψης του κ. Αλ Μανσούρι στην Αθήνα και αποτυπώνει τη σταθερή σχέση και την προσήλωση των δύο μερών στην περαιτέρω αξιοποίηση της μεταξύ τους επιχειρηματικής συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: