Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Παραδοχή Σόιμπλε: Κάναμε λάθη στη μεταναστευτική πολιτική




Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραδέχθηκε ότι Γερμανία έκανε λάθη με την πολιτική των «ανοιχτών θυρών» στο προσφυγικό, με την οποία η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες τα τελευταία δύο χρόνια, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag.
«Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε ότι μας ξέφυγε το 2015. Και οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Μπορούμε ωστόσο να μάθουμε από αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την εναρμόνιση των κοινωνικών παροχών, προκειμένου να επιτευχθεί μία πιο δίκαιη κατανομή των προσφύγων στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα θέμα που, όπως είπε, «μέχρι σήμερα θεωρείται ταμπού στη Γερμανία».
«Έχουμε πολύ υψηλότερα πρότυπα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στον τομέα των κοινωνικών παροχών. Γι ‘αυτό τόσοι πολλοί θέλουν να έρθουν στη Γερμανία», δήλωσε στην εφημερίδα.
Σχολιάζοντας την πολιτική του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη μετανάστευση, καθώς επίσης και την απόφασή του να ακυρώσει τις εμπορικές συμφωνίες, ο Σόιμπλε δήλωσε σκεπτικός.
«Στην Αμερική, μπορούμε τώρα να δούμε τι συμβαίνει όταν κάποιος ενεργεί σαν να μπορεί να κάνει τα πάντα πολύ γρήγορα. Κάτι τέτοιο δεν θα έχει καλά αποτελέσματα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: