Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΔΑΝΙΑ... Περιζήτητα τα... ληγμένα τρόφιμα, ουρές σε σούπερ μάρκετ

Περιζήτητα τα... ληγμένα τρόφιμα,  ουρές σε σούπερ μάρκετ - Κεντρική Εικόνα
Δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά είναι αληθινό...

Ο  λόγος για τη λειτουργία καταστημάτων με ληγμένα τρόφιμα. Μια ιδέα που μπορεί να ακούγεται εξωφρενική αλλά πια, βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε αρκετές περιπτώσεις.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι σε μια χώρα που φημίζεται γα το υψηλό βιοτικό της επίπεδο, τη Δανία,  λειτουργεί τέτοιο κατάστημα στην Κοπεγχάγη. Λέγεται Wefood και μετά την επιτυχία που σημείωσε τώρα ανοίγε κι άλλο μαγαζί σε  διαφορετική περιοχή της πρωτεύουσας της Δανίας.  
Στη συγκεκριμένη χώρα είναι νόμιμη η πώληση ληγμένων τροφίμων, εφόσον τα εμπορεύματα δεν είναι επικίνδυνα και διαφημίζονται ανοιχτά. 
Τα τοπικά σουπερ μάρκετ και οι παραγωγοί τροφίμων δωρίζουν προϊόντα στο Wefood και εθελοντές τα συλλέγουν και τα πουλούν στο κατάστημα. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μετά τα τρόφιμα με έκπτωση από 30% έως 50%
Όπως το πρώτο κατάστημα Wefood έτσι και το δεύτερο θα στελεχωθεί από εθελοντές, δωρίζοντας τα κέρδη σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 
Υπεύθυνη για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι η DanChurchAid, μια οργάνωση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Σύμφωνα με την οργάνωση, 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από την πείνα σε κάποιο βαθμό, αλλά περισσότερο από το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: