Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΦΩΚΙΔΑ... Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά και Φώτων στο πανέμορφο Δασικό Χωριό Καψίτσα !


Μια πρόσκληση για επιστροφή στη φύση, ένα ισχυρό κίνητρο για εναλλακτικές διακοπές και εναλλακτικές αποδράσεις στη χώρας μας, προσφέρει το Παραμυθένιο Δασικό Χωριό Καψίτσα στη Φωκίδα.





Αποτελεί την ιδανική επιλογή για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές. Οικογένεις, φίλοι, πολλοί σύλλογοι αλλά και προσκοπικά συστήματα είναι συχνοί επισκέπτες, αφού οι εγκαταστάσεις του και η τοποθεσία του δεν βρίσκονται πολύ μακριά από τα αστικά κέντρα (Αθήνα, Πάτρα, Λαμία).



Βρίσκεται κοντά στο Προσήλιο της Άμφισσας, το χωριό που είναι γνωστό και με το παλιό όνομα Σεγδίτσα. Είκοσι σπίτια ξύλινα αποτελούν το «Δασικό Χωριό Καψίτσα». 

Ειδικά διαμορφωμένοι εξωτερικοί χώροι, γηπεδάκια, παιδική χαρά αλλά και πλήρως εξοπλισμένο εστιατόριο λειτουργεί στην περιφραγμένη έκταση 80 στρεμμάτων. 

Απέχει από την Άμφισσα μόλις 20 χιλιόμετρα και η πρόσβαση προς όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, όπως το Φαράγγι της Ρεκκάς, το χωριό Σερνικάκι ,τη Χάρμαινα και το Κάστρο των Σαλώνων στην Άμφισσα γίνεται αρκετά εύκολα.

 
Σπάνια φυσική ομορφιά, ανεμπόδιστη θέα που κόβει την ανάσα, γαλήνια τοπία και καθαρός βουνίσιος αέρας δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για εναλλακτικές διακοπές στο δασικό χωριό Καψίτσα

Το Δασικό Χωριό προσεγγίζεται με άνετο δρόμο, ο οποίος στα 8 περίπου χλμ. είναι ασφαλτοστρωμένος (Εθνική Οδό Άμφισσας - Λιδορικίου) και ο υπόλοιπος σκυροστρωμένος (είναι ο δασικό δρόμος μέσα σε κουμαριές και έλατα τον οποίο απολαμβάνετε πριν εισέλθετε στο δασικό χωριό).
Το Δασικό Χωριό από την Αθήνα απέχει μόλις 220 χλμ. Από την Αράχωβα απέχει 50 χλμ, από τους Δελφούς 40χλμ και από τη Λαμία 75 χλμ.


Είναι αγκαλιασμένο από τα βαθύσκια δάση της κεφαλληνιακής ελάτης, μπορεί να γίνει το ορμητήριο για μία ποικιλία κοντινών ή πιο μακρινών διαδρομών, με τα πόδια ή το αυτοκίνητο για απόλαυση της φύσης.

Οι χώροι έχουν σχεδιαστεί για να εκπληρώσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των μικρών συνοδοιπόρων σας.



Το χωριό έχει 20 κατάλληλα εξοπλισμένα οικήματα, που κατασκευάστηκαν τόσο μακριά μεταξύ τους ώστε να διασφαλίζεται η ηρεμία των ενοίκων αλλά και τόσο κοντά, ώστε να μη χάνεται η αίσθηση του ενιαίου οικισμού.


 


Σε συνδυασμό με το καλαίσθητο εστιατόριο-cafe, το άνετο γήπεδο αθλοπαιδιών, για νέους όλων των ηλικιών, τους επιλεγμένους χώρους  με τα όργανα παιδικής χαράς, για τους μικρούς φυσιολάτρες, φιλοδοξεί να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες του.



Το Δασικό Χωριό συνεχώς αναβαθμίζεται, διαμορφώνει τους χώρους του και επεκτείνει τις δραστηριότητές του. 



Το Δασικό Χωριό Καψίτσα είναι διαθέσιμο μεταξύ άλλων για φιλοξενία πεζοπορικών, ορειβατικών και προσκοπικών συλλόγων. 



Παρέχεται διαμονή στα ξύλινα σπιτάκια. Το καθένα είναι 55 τετραγωνικά και μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα. 


Κάθε σπίτι περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια( ένα με διπλό κρεβάτι και ένα με δύο μονά ), μπάνιο, χολ, θέρμανση (θερμοπομποί). Κάποια σπιτάκια έχουν και τζάκι.



Υπάρχει άφθονο ζεστό νερό, ενώ στο εστιατόριο του χωριού σας περιμένουν εδέσματα.Λειτουργεί επίσης και για απολαυστικό καφέ και γλυκό.


Όταν ξυπνάς στο Δασικό Χωριό...

Δίπλα στο Δασικό Χωριό βρίσκονται μονοπάτια κατάλληλα για πεζοπορία αλλά και μέρη κατάλληλα για ορειβασία, ποδήλατο και άλλες δραστηριότητες. 



Παράλληλα στο χωριό διοργανώνονται αγώνες Paintball ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνονται τριήμερα σεμινάρια επιβίωσης στη φύση για πολίτες. (Survival Camp Event). 





 Για τους λάτρεις της γυμναστικής, υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, ενώ μέσα στο χωριό υπάρχουν δρόμοι κατάλληλοι για τζόκινγκ.


Οι σκίουροι του Δασικού Χωριού αναζητούν φαγητό έξω από τα σπίτια


Μπορείτε να κάνετε: Ρομαντικούς περιπάτους στο δάσος και εξορμήσεις με το αυτοκίνητο στη γύρω περιοχή που έχει σημαντική ιστορική αξία.



Να δείτε τα άγρια άλογα της Γκιώνας, να κάνετε βόλτα με τα ήρεμα άλογα στο Χωριό, να ταΐσετε τους σκίουρους...

Τα ελεύθερα άλογα της Γκιώνας

Τάισμα σκίουρων
Επιπλέον, αν κάποιος έχει την διάθεση να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή και να διαπιστώσει την ομορφιά του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος συνδυάζοντας με ένα ολιγόλεπτο ταξίδι βουνό και θάλασσα, μπορεί να επισκεφθεί την λίμνη του Μόρνου, την Άμφισσα, το Λιδόρικι, την Ιτέα, το Γαλαξίδι και τους Δελφούς.



Τα άλογα βόσκουν έξω από τα σπίτια



Στο Δασικό Χωριό, ανάλογα την εποχή, υπάρχουν δραστηριότητες οι οποίες οργανώνονται, όπως πεζοπορία, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, νυχτερινά event, μαθήματα μελισσοκομίας, οικολογίας και πολλά άλλα...( πριν την επίσκεψή σας σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες της εποχής).

Ανακαλύψτε τον μαγικό αυτό προορισμό, που θα σας μυήσει στις ομορφιές του βουνού και τις συγκινήσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: