Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

«Δήμος Δελφών και Δημοτική Κοινότητα Ιτέας ζητούν παρουσίαση των μελετών ανάπλασης και συγκοινωνιακών έργων στην Ιτέα »


 


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοφανές! Πρόκειται για επαίσχυντη - παράνομη - εκβιαστική προσπάθεια παρέμβασης του Δήμου και ακύρωσης της ύπαρξης φορέα του Δημοσίου !!!

Να υπογραμμισθεί ότι :
Μέχρι σήμερα που δεν γίνονταν έργα στο παραλιακό μέτωπο ο Δήμος απαντούσε ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ , είναι αρμοδιότητα λιμενικου ταμειου.
Τώρα που γίνονται έργα (πιο σωστά εξαγγέλονται ή παρουσιάζονται μελέτες ...) , ο δήμος έρχεται να καπελώσει τα έργα ή και ακόμη να προσπαθήσει να τα ματαιώσει με το να κωλυσιεργεί την ροή του master plan .
Αλήθεια αυτοί οι ..επιεικέστατα «άπειροι» αιρετοί της Ιτέας , δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ότι δεν στρέφονται με τις ενέργειές τους κατά της προέδρου του Λ.Τ.Ν.Φ αλλά στρέφονται κατά της ΠΡΟΟΔΟΥ και της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της πόλης τους;;;

Δεν ξανάγιναν τέτοιες παρεμβάσεις ..ουδέποτε !!

Και μιλάμε για έργα ΟΥΣΙΑΣ...δεν μιλάμε για το κυκλοφοριακό της Άμφισσας που έχει πάρει δύο τετραετίες να συζητιέται στα καφενεία...



Ανώνυμος είπε...

γιατί παρακαλώ παράνομη ; δεν είναι οι εκλεγμένοι άρχοντες του τόπου ; δεν είναι διορισμένοι! έχουν κάθε δικαίωμα, σε ανοιχτή συνεδρίαση , έτσι κάνουν οι δημοκρατίες, επικοινωνούν τα όποια προβλήματα και τις όποιες προτάσεις υπάρχουν για την επίλυση αυτών! εσύ τί ζόρι τραβάς άραγε; τι σοι μελετητές και τι ποιότητας μελέτες είναι αυτές ; ανέβηκαν 2 σχέδια που δείχνουν τί ; δεν επηρεάζουν την κυκλοφορία στην παραλιακή; Τι παέι να πει ειναι στην αρμοδιότητα του Λιμενικού ; Αν ξεπαρκάρει, εαν μειώνει εκει τον κυκλοφοριακό φόρτο δεν επηρεάζει ΟΛΗ την υπόλοιπη πόλη; τι όνειρο έχετε δει κάποιοι τελευταία άραγες

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ζήτησε κανείς «ενημέρωση » για τις ανεμογεννήτριες στην Δεσφίνα ;
Μήπως ζήτησε κανείς να ενημερωθεί για τα έργα στον κόμβο της Κολοπετινίτσας ; να μάθει και την σκοπιμότητά τους ;
Μήπως ζήτησε κανείς να μάθει τι γίνεται με την διαβούλευση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο «κοκκινάρι»;
Για το μπάζωμα στο «Λαρνάκι» ρωτήθηκε άραγε κανείς;
Για όλα τα καταστροφικά έργα δεν ζήτησε κανείς να ενημερωθεί αρμοδίως...
Τώρα , οι αιρετοί ζητούν να ενημερωθούν αρμοδίως...για μια μελέτη (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ!!!!!!!!!!)που φέρνει ανάπτυξη και μόνο..όσο ελλιπής και νάναι ! προκειμένου λέει να ενημερώσουν και τους πολίτες της Ιτέας και ο Δήμος να μας προστατέψει από κακούς σχεδιασμούς..

Αλλά δεν φταίνε οι αδαείς που βάζουνε κάποιους και σκούζουνε..
Φταίνε αυτοί που μένουν στην σκιά και μειδιούν σαρδόνια...
Επιστημονικά επιχειρήματα σαν κιαυτό:...«αν στενέψουν τον παραλιακό δρόμο...που θα γίνονται οι παρελάσεις..» ζητούν εναγωνίως απαντήσεις!

Αν ζούσε ο Όμηρος θα έγραφε την «ΗΛΙΘΙΑΔΑ»


Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΘΕΝΑΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΩΣ , ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΙΤΕΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ .
ΑΥΤΗΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΕΤΣΙ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Θ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ , ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ.
ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Υ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΠΟΥ ΧΕΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΙ ή ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΡΔΙΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Πωωωω ρε με κεφαλαία μας έβγαλες τα μάτια πολεμοχαρής άνθρωπος. Μπράβο είσαι στο 5% των κατοίκων που κατανόησες το τι θέλουν να φτιάξουν

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε περίπτωση, όσο και να έχουμε κάνει σοβαρά λάθη σαν κοινωνία στο παρελθόν, είναι πολύ ενθαρρυντικό και αισιόδοξο ότι όλοι, όσο και να διαφωνο9ύν μεταξύ τους για το έτσι ή το αλλιώς στο κάθε επι μέρους θέμα, όλοι δείχνουν να ασχολούνται και να ενδιαφέρονται ενεργά πλέον για το μέλλον του τόπου μας.
Είναι και αυτό το καλοκαίρι που έρχεται πάλι. Και πάλι σε κάθε μέρος της Ελλάδας με παραλιακό μέτωπο και σε βάθος μέχρι και μισή ή και μία ώρα με το αμάξι στην ενδοχώρα θα κινηθεί έντονα η οικονομία απο το Πάσχα μέχρι και τον Νοέμβριο στο γήπεδο της φιλοξενίας και των τοπικών προϊόντων. Και πάλι εμείς εδώ θα περιμένουμε τα ψίχουλα και τα αποφάγια αυτών των περιοχών για να πούμε ότι κάτι έγινε Ιούλιο Αύγουστο κάνα μήνα.
Αλλά πλέον, όσο αγράμματος και να είναι κάποιος, όσο μη πανέξυπνος και να είναι, όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι με τέτοιο τόπο διαμάντι, με τέτοιο τόπο προνομιούχο στην παγκόσμια προνομιούχα Ελλάδα, κάτι εντελώς λάθος έως βλακώδες κάναμε μέχρι σήμερα.
Και φταίμε όλοι , είτε γιατί ακούγαμε τα παραμύθια των πονηρών σαν χαζοί και τους πιστεύαμε γιατί ήταν του κόμματος ή φόραγαν ακριβή γραβάτα, είτε γιατί την είδαμε και εμείς κουτοπόνηρα και είπαμε αν είναι να βολέψει το δικό μου παιδί ας ψοφήσουν στην πείνα των άλλων, και φύγανε όλων τα παιδιά για να μην ψοφήσουν στην πείνα και τα πιο άτυχα δουλεύουν ξεπουλώντας ταυτόχρονα την υγεία τους με ποσοστό πάνω απο 50% να πεθάνουν ή να νοσήσουν σοβαρά μετά τα 50. Φταίμε ίσως γιατί βλέπαμε τι γινόταν αλλά σιωπούσαμε για να μην χάσουμε το βόλεμά μας στην δημόσια υπηρεσία, μην χάσουμε τον πελάτη που τάιζαν οι πονηροί και τον διέταζαν που να μην πάει αλλά τώρα έμεινε και αυτός άφραγκος και όλοι οι άλλοι και πελάτης δεν υπάρχει ούτε ντόπιος ούτε ξένος, είτε γιατί βλέπαμε τι γινόταν και δεν φωνάξαμε νωρίτερα όσο δυνατά χρειαζόταν. Φταίμε που ανεχτήκαμε μικροπρεπείς πολιτικάντηδες με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους που υπονόμευαν επι δεκαετίες όποιον πήγαινε να κάνει κάτι καλό, επειδή οι ίδιοι ήταν ανίκανοι να κάνουν κάτι αλλά δεν ήθελαν και κάποιος άλλος να του ξεπεράσει. Και καταλάβαμε πλέον ότι μια κοινωνία δεν μπορεί να ζεί αξιοπρεπώς έχοντας μόνο 200 ή 300 ή 400 ή 1300 εργαζόμενους με τον βασικό μισθό ή και κάτι παραπάνω για όσους δουλεύοντας ξεπουλάνε και την υγεία του. Δεν γίνεται. Το καταλάβαμε. Τώρα ψυχραιμία και ας κάνουμε όλοι μαζί το επόμενο βήμα ενωμένοι στο ότι συμφωνούμε πλέον στο ποιά είναι η σωστή κατεύθυνση. Και στην Ιτέα, και στην Δεσφίνα, και στην Άμφισσα, και στους κομματικούς και παραταξιακούς μηχανισμούς, οι πονηροί τρέχουν τώρα. Οι λίγοι που τα τσέπωναν τόσα χρόνια γιατί ήξεραν την βρωμιά που κάνουν τρέχουν , μελετάνε , δίνουν αναφορά, και ψάχνουν εκ νέου ποιοί φωνάζουν δυνατότερα, ποιοί πρωτοστατούν; που μπορούμε να τους εκβιάσουμε; τι μας χρωστάνε; πώς μπορούμε να τους λαδώσουμε ; Το έχουν στις "Οδηγίες χειραγώγησης αγράμματων απολίτιστων ιθαγενών". Μέχρι πρόσφατα τους δούλευε. Ας τους στείλουμε στο διάολο όλοι μαζί αυτή την φορά, και θα έρθει άσπρη μέρα και για τον τόπο μας. Αυτή την φορά όμως. Όχι την επόμενη. Γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρχει. Ο κόσμος όλος αλλάζει βίαια και ότι προκύψει θα ισχύσει για τα επόμενα πολλές δεκάδες χρόνια. Για όσο κρατήσει η ζωή αυτού που γεννήθηκε χθές και ακόμη περισσότερο. Και ή στον πάτο και εξαθλιωμένος θα μπεί και θα μείνει ο Δήμος Δελφών και η κοινωνία του σε αυτή την νέα περίοδο, ή σε ένα επίπεδο που θα επιτρέπει αξιοπρεπή ζωή για όλους και πρόοδο προκοπή και ευημερία για όποιον θέλει να δουλέψει.

Ανώνυμος είπε...

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ναι κα πρόεδρε. Κάντε ανοικτή συνάντηση με το δήμο και πολίτες για ενημέρωση. Σήμερα είναι ο δήμος η λιμενική επιτροπή οι σύλλογοι οι μαγαζάτορες. Αύριο δεν θα είστε. Η Ιτέα και οι κάτοικοι της όμως θα είναι. Αφήστε τους συλλόγους χορευτικούς καλλιτεχνικούς συνταξιούχων και την αλαζονεία σας και προχωρήστε στο αίτημα του δήμου. Οι απορίες είναι πολλές και οι ενστάσεις περισσότερες. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και είσαι ένας από αυτούς που επιθυμούν το λαϊκό δικαστήριο, που επιδιώκει ο Δήμος Δελφών για να "κάψει" τις μελέτες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΕΤΕ Η ΟΧΙ. ΣΟΒΑΡΑ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάτε καλά από πότε η ενημέρωση των πολιτών έγινε λαϊκό δικαστήριο; Έχετε καταλάβει ότι το πολίτευμα μας είναι δημοκρατικό;

Ανώνυμος είπε...

Στη βλακεία παραδίνεσαι, σηκώνεις λευκή σημαία!
Είναι πράγματι ανίκητοι οι ηλίθιοι; Ναι, αν τους αφήσεις .

Τι λέει η πρακτική ;
Προχωράμε και δεν δίνουμε βήμα στους βλάκες.
Προχωράμε όπως ορίζουν Νόμος , διατάξεις αλλά και επιτάσσει η κοινή λογική .




Ανώνυμος είπε...

21 Απριλίου 2024 στις 9:14 μ.μ.
Ηλιθιότητα υπάρχει και όταν κάποιος/α βγάζει νόμους από το κεφάλι του και μερικοί σαν εσένα χειροκροτούν.

Ανώνυμος είπε...

Με ανησυχεί το γεγονός ότι ο Δημος Δελφών δεν είχε ποτέ σκεφτεί για την ανάπλαση της παραλίας του...και αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν έχει έτοιμο κανένα σχέδιο στα συρτάρια του...
Τόσα χρόνια ενιαίου Δήμου Δελφών...κανείς δήμαρχος δεν σκέφτηκε να αναπλάσει την παραλία του;