Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Σκουρλέτης: Η ΝΔ έχει σχέδιο για απολύσεις στο Δημόσιο -Τι είπε για ΟΤΑ



Επίθεση στη ΝΔ και στο Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «η πρόταση του για το Δημόσιο είναι απολύσεις», 

εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκούρλετης. «Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει με αμηχανία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για ελλείψεις προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση. Αυτός που συνέδεσε τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με απολύσεις δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ: «Αυτή είναι η πρόταση σας για το Δημόσιο. Απολύσεις»
Ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε στην πρόταση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης προκειμένου, όπως είπε, «να εκφράζονται αυθεντικά οι πολίτες. Αν ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι κατεξοχήν χώρος αυθεντικής έκφρασης των πολιτών, τότε ποιος είναι;», αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης. Και πρόσθεσε:  «Το εχθρεύεστε γιατί για εσάς η ΤΑ είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Γι’ αυτό απομακρύνονται οι νέοι από την πολιτική», τόνισε.
Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε ότι «υπάρχει ζήτημα αύξησης των πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και γι’ αυτό, όπως είπε, καλέσαμε σε διάλογο τους φορείς της ώστε να από τώρα να ξεκινήσουμε αυτή την αύξηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: