Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Προκλητικοί πέρα για πέρα οι Βρετανοί-Αγνόησαν επιδεικτικά τους Κύπριους


kypros
Τα έντονα και επανειλημμένα διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε διάφορα επίπεδα, για την επίσκεψη του Οζντίλ Ναμί, «υπουργού Εξωτερικών» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος «δεν εισακούστηκαν από το Λονδίνο», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου (ΥΠΕΞ).

Στην ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται η συνάντηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, του Βρετανού υπουργού Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντιγκτον με τον κ. Ναμί, o οποίος, επισημαίνεται, «παρουσιάζεται ως “υπουργός Εξωτερικών” της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα».

Η απάντηση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και οι εξηγήσεις της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στη Λευκωσία, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ότι δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος, «δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικές.

 Η μη αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Λονδίνο εξυπηρετεί και τα βρετανικά συμφέροντα», αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ.
Τέτοιες συναντήσεις, σημειώνεται, καταστρατηγούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 541 και 550, τα οποία το Ηνωμένο Βασίλειο συνέταξε και προώθησε.

Αναφορικά με τη θέση του Λονδίνου ότι στόχος τους είναι η διατήρηση επαφών και με τις δύο κοινότητες, το κυπριακό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι το μόνο αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης είναι να παράσχεται βήμα στον κ. Ναμί, επιτρέποντάς του να επιδίδεται σε παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και να αυτοαποκαλείται «υπουργός Εξωτερικών» που πραγματοποιεί υψηλού επιπέδου επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: