Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή απάτη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, καθώς και των ασθενών, φέρεται να είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τεράστιες ευθύνες να βαρύνουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον νυν υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον προκάτοχό του, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» να εμφανίζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με προσφορά 115 εκατομμυρίων ευρώ να επικρατεί στον πλειστηριασμό.
 
Η «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό πιστωτή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού προχώρησε σε κατάσχεση του κτηρίου και προκάλεσε η ίδια τον πλειστηριασμό –σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκος Ντυνάν, Τράπεζας Πειραιώς και υπουργείου Υγείας- εξαγόρασε ολόκληρο το νοσοκομείο, με τίμημα-σκάνδαλο, απαλλαγμένο μάλιστα από χρέη!
 
Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είχε φροντίσει ελάχιστες ημέρες νωρίτερα να περάσει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.
 
Έτσι, ο κ. Βορίδης φρόντισε ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να βάλει στο χέρι εκτός από τα κτήρια και τον εξοπλισμό, και την άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου.
Το «σκάνδαλο Ντυνάν» αποτελεί πλέον μια υπόθεση-πιλότο για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα ακολουθήσουν και ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την πλειοψηφία των δημόσιων νοσοκομείων να περάσει στα χέρια ιδιωτών, ακριβώς όπως το... σχεδιάζουν εδώ και χρόνια οι Γερμανοί με τους εγχώριους συνεργάτες τους...
Το newsbomb.gr θα ρίξει φως σε όλες τις πλευρές της υπόθεσης, με συνεχή αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, τα οποία θα συγκλονίσουν και θα προκαλέσουν και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΝ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΣ ΤΟΝ ΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ'ΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΑ.ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΦΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ