Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλάζιο σύστριγκλο

Tvxs Ανάλυση

Αγρίεψε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και προσπάθησε να κόψει τον βήχα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για τον έλεγχο της μονιμοποίησης υπαλλήλων στους ΟΤΑ. «Εγώ είπα ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δε θα γίνουν απολύσεις και θέλω εργασιακή ειρήνη» ξεκαθάρισε και σημείωσε, υποτίθεται περιπαικτικά: «Στην κόντρα Μητσοτάκη - Δούρου εγώ είμαι με την κ. Δούρου και αυτό που είπε ότι θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στο γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης να την εφαρμόσει.
Δεν έχει σημασία να αναλύσει κανείς την ουσία των δηλώσεων του βουλευτή Β' Αθήνας της ΝΔ και κορυφαίου υπουργού, γιατί πολιτική σημασία έχει το ύφος του και η ατμόσφαιρα που καλλιεργεί. Σαφώς προκύπτει ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί με τον αυτοπροβαλλόμενο ως μεταρρυθμιστή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον οποίο δεν έχει υπερασπιστεί μέχρι τώρα κανένα στέλεχος της ΝΔ στην κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο εσωτερικό της ΝΔ που ετοιμάζεται να γιορτάσει το Σάββατο στη Χαλκιδική τα 40ά της γενέθλια. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε χθες (ρ/σ Παραπολιτικά) ότι δεν θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση λόγω κοινοβουλευτικής της υποχρέωσης στο εξωτερικό. Για τον ίδιο λόγο, επειδή έλειπε στη Λωζάνη, δεν ψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ και ζήτησε την αντικατάστασή της ενώ στο μεταξύ θύμισε στον Γκίκα Χαρδούβελη ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί κατά 30% και το Δημόσιο να εξοφλήσει τα χρέη του προς τους ιδιώτες.
 
Στο μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να ξεχάσουν την παραίτηση του πρέσβη στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφου ο οποίος είναι και εξάδελφος του πρωθυπουργού. Αποδραματοποιούν με κάθε τρόπο το σπανιότατο στα διπλωματικά χρονικά γεγονός και δεν επιβεβαιώνουν ότι προηγήθηκε καβγάς του πρέσβη με τον συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στο λόμπυ του ξενοδοχείου όπου διέμεινε η ελληνική αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία.
 
Ησυχία δεν βρίσκουν στη Συγγρού ούτε παραμονές του εορτασμού των 40 χρόνων της ΝΔ. Ασφαλώς και δεν είχαν προβλέψει ότι θα διχαστεί το κόμμα γύρω από τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη που ανακοίνωσε ότι θα σηκώσει τα λεφτά του από την τράπεζα αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκαν στελέχη που τον άδειασαν (Κ. Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπαμιμίκος κα) με αποτέλεσμα και ο ίδιος να προσπαθήσει να τα μαζέψει αναγνωρίζοντας ότι «ίσως εκφράστηκε κάπως υπερβολικά».
 
Με αυτά τα δεδομένα, η εκδρομή της όλης ΝΔ στη Χαλκιδική το Σάββατο δεν διαγράφεται όπως ακριβώς την φαντάζονταν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: