Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σόιμπλε: Ξεχάστε την χαλάρωση-ούτε βήμα πίσω


σοιμπλε
 Mια χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι «σφάλμα» να πιστεύει κάποιος πως μπορεί να παραγάγει ανάπτυξη, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει από τη γραμμή της.


Η παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων με την ελπίδα να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη «είναι ένα σφάλμα, δεν θα πάρουμε αυτό το δρόμο», τόνισε ο Σόιμπλε σε ομιλία του προς τους βουλευτές της Bundestag, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, κατά την έναρξη της πρώτης ανάγνωσης του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2015.

«Δεν μπορούμε να αγοράζουμε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη με το δημόσιο χρήμα», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός, «και δεν βοηθάει επίσης να βασισθούμε γι’ αυτό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάνει ό,τι μπορεί αλλά ούτε αυτή μπορεί να επιβάλει την ανάπτυξη, όπως βλέπουμε αυτή τη στιγμή».

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε τον Ιούνιο και στη συνέχεια και πάλι την περασμένη εβδομάδα μέτρα με στόχο να ενισχυθεί η αγορά πιστώσεων και η ευρωπαϊκή οικονομία. Το βασικό επιτόκιό της βρίσκεται τώρα στο κατώτερο σημείο της ιστορίας του στην ευρωζώνη, στο 0,05%.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: