Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η γυναίκα που δοκίμαζε το φαγητό του Χίτλερ για να μην δηλητηριαστεί. Έκλαιγε σε κάθε μπουκιά για την ζωή της

xitler dokimastria fagitou
Κάθε γεύμα της θα μπορούσε να είναι και το τελευταία της. H 96χρονη σήμερα Margot Wolk είναι μία από τις 15 γυναίκες που δοκίμαζαν το φαγητό του Χίτλερ πριν τον ίδιο, καθώς ο ίδιος πίστευε ότι ήθελαν να τον δηλητηριάσουν.

Το 25χρονο τότε κορίτσι δεν ήταν Ναζί ωστόσο ρίσκαρε κάθε μέρα τη ζωή της δοκιμάζοντας μερικές πιρουνιές από το χορτοφαγικό φαγητό του Χίτλερ για να βεβαιωθεί ότι δεν ήταν δηλητηριασμένο.

Η Wolk εργαζόταν στο αρχηγείο του Φύρερ τη περίφημη «Σπηλιά του Λύκου» και κάθε φορά που διαπίστωνε ότι είναι ζωντανή έκλαιγε από χαρά.
Σήμερα είναι η μοναδική εν ζωή, από τα 15 κορίτσια είχαν προσληφθεί για παρόμοιες δουλειές. Οι υπόλοιπες έπεσαν από τις σφαίρες του Κόκκινου Στρατού τον Ιανουάριο του 1945.

Οι απόπειρες δολοφονίας τους  του Χίτλερ απέδειξαν ότι οι υποψίες του  ήταν βάσιμες
Οι απόπειρες δολοφονίας κατά του Χίτλερ απέδειξαν ότι οι υποψίες του ήταν βάσιμες


«Το φαγητό δεν είχε ποτέ κρέας, ήταν πάντα χορτοφαγικό» δήλωσε σε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού καναλιού του Βερολίνου RBB και προσθέτει «Υπήρχαν φήμες πως οι Βρετανοί ήθελαν να δηλητηριάσουν τον Χίτλερ. Δεν έτρωγε ποτέ κρέας. Μας έδιναν ρύζι, μακαρόνια, πιπεριές, καλαμπόκι και αρακά. Μερικά από τα κορίτσια έκλαιγαν από την πρώτη μπουκιά που έβαζαν στο στόμα τους. Φοβόντουσαν τόσο πολύ. Έπρεπε να φάμε όλη τη μερίδα που μας έβαζαν. Μετά περιμέναμε μια ώρα και κάθε φορά τρέμαμε για το αν θα αρρωστήσουμε. Κλαίγαμε σαν τα σκυλιά όταν συνειδητοποιούσαμε πως θα ζήσουμε».

H Wölk αποκάλυψε μόλις πέρυσι τον μυστικό της ρόλο δίπλα στον Φύρερ
H Wölk αποκάλυψε μόλις πέρυσι τον μυστικό της ρόλο δίπλα στον Φύρερ

Όπως γράφει ο Independent, η 96χρονη έγινε δοκιμαστής του Χίτλερ κατά λάθος, επειδή έτυχε δίπλα της να μένει ένας στενός συνεργάτης του Χίτλερ. Τελικά το σπίτι της καταστράφηκε και ο γείτονας της, της έδωσε την δουλειά με την ίδια να την δέχεται χωρίς να ξέρει τι είναι. Κάθε μέρα, ένας φύλακας την έπαιρνε και την οδηγούσε μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο για να δοκιμάσει το φαγητό του ηγέτη των Ναζί.
Τα βάσανα όμως δεν τελείωσαν για την 96χρονη καθώς ήρθαν οι Ρώσοι: «Δεν μας άφηναν να ντυνόμαστε όπως θέλουμε, εγώ ήθελα να είμαι σαν μεγάλη γυναίκα και εκείνοι δεν το επέτρεπαν. Μας είχαν μαζέψει όλες σε ένα κτήριο, μας έσκισαν τα ρούχα και μας άφησαν γυμνές και ξαπλωμένες στο πάτωμα. Για 14 συνεχόμενες μέρες μας βίαζαν. Ήταν κόλαση. Ο εφιάλτης ακόμα με στοιχειώνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: