Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ S&B! ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΑΙΡΕΤΟΙ; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;


ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ S&B ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ευτυχώς που δεν είναι βουλευτής ο... γνωστός απ΄την Φωκίδα γιατί θα ήταν ο μόνος που θα μειοψηφούσε.
Σε ομόφωνη καταδίκη της εξορυκτικής δραστηριότητας της βιομηχανίας S&B Μήλο, λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος που προκαλεί αλλά και των κινδύνων για την δημόσια υγεία που δημιουργεί προχώρησαν τα κόμματα κατά την σχετική συνεδρίαση της υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής. Συγκεκριμένα, βουλευτές από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων,μετά τα αμείλικτα επιστημονικά στοιχεία που τους παράθεσαν, οι συντάκτες μελετών για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της υγείας στη Μήλο λόγω των μεταλλείων ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία «η να κλείσει η επιχείρηση».
Ειδικότερα, ο κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως «υπάρχουν νόμοι αλλά δεν εφαρμόζονται. Πρέπει να προστατευτεί το περιβάλλον ειδικά σε τουριστικές περιοχές».
Από την πελυρά του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Ευγενία Ουζουνίδου τόνισε ότι «Το να πληρώσει ο βιομήχανος ένα ασήμαντο πρόστιμο δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται το οικολογικό και ανθρώπινο έγκλημα. Δεν μπορεί κάποιος να κερδίζει σε βάρος του πληθυσμού. Αποτελεί εξόντωση της κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει η δραστηριότητα. Πως προστατεύεται αυτός ο πληθυσμός; Σίγουρα, όχι με πρόστιμα αλλά με μέτρα!» και πρόσθεσε « Δεν αρκεί το πρόστιμο που τις περισσότερες φορές δεν το πληρώνουν. Πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της βιομηχανίας. Υπάρχουν κανόνες και δεν μπορεί ο καθένας να μην πειθαρχεί σε αυτούς. Δεν μπορούμε να αφήσουμε στο έλεος του Θεού όλους αυτούς τους ανθρώπους που κινδυνεύει η υγεία τους».
Η κυρία Ραχήλ Μακρή, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως: «Η δικαιοσύνη έκρινε ένοχη την εταιρία. Υπάρχει ένα κλίμα φοβίας από την πλευρά της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους που λέει ότι «ή θα συνεχίσω να μολύνω ή θα κλείσω την επιχείρηση και θα πάτε σπίτια σας» συμπλήρωσε μάλιστα πως « Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας είναι συγγενής του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ.  Παπακωνσταντίνου».
Να σημειωθεί ότι τα μέλη της υποεπιτροπής έκαναν δεκτή την πρόταση της προέδρου Διονυσίας Αυγερινοπούλου να τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής  σε ειδική συνεδρίαση για την Μήλο.
Νωρίτερα, τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν επιστήμονες που τα τελευταία χρόνια ερευνούν τις επιπτώσεις της εξορυκτικής δραστηριότητας τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στ περιβάλλον
Συγκεκριμένα, η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα της έχει εκπονήσει μελέτες νοσηρότητας και θνησιμότητας συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των κατοίκων της Μήλου με αυτά των κατοίκων των Οινοφύτων που όπως είπε «αποτελεί εξίσου επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή».
Σύμφωνα με τα στοιχεία στην Μήλο η πιθανότητα θανάτου από αναπνευστικά προβλήματα είναι 70 φορές μεγαλύτερη από ότι στα Οινόφυτα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια διπλάσια ενώ η πιθανότητα οφθαλμολογικών νοσημάτων 20 φορές μεγαλύτερη. Τόνισε δε ότι υπάρχουν εξίσου αυξημένες πιθανότητες άσθματος ή σοβαρών οφθαλμολογικών παθήσεων σε παιδιά
Επιπροσθέτως, ο κ. Γιάννης Τσελέντης, καθηγητής Θαλάσσιων Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά τόνισε ότι απειλείται όλος ο βυθός βόρεια του νησίου
Συγκεκριμένα είπε: «Έχουμε μελετήσει την περιοχή Βόρεια και βορειοανατολικά που υπάρχουν εξορυκτικές δραστηριότητες και διαπιστώνεται  υποβάθμιση περιβάλλοντος, οι ουσίες που χύνονται έχουν επιπτώσεις και μηχανική καταστροφή του βυθού. Με βάση τον νέο νόμο για την βιοποικιλότητα εάν έχει υποβαθμιστεί πρέπει να επανέλθει. Το γεγονός είναι ότι στις περιοχές αυτές και σε όλο το βόρειο κομμάτι υπάρχουν εκτάσεις της Ποσειδωνίας που είναι προστατευόμενο είδος και πολύ σημαντικό στοιχείο για την Μεσόγειο. Έχουμε δυστυχώς δραστηριότητα η οποία σε αυτό το χώρο καταστρέφει το συγκεκριμένο είδος».
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΒΑΡΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε ουστ βλάκες

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ . ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΖΩΝΗ Β ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ , ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ , ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ! ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ {θα ειναι πρωην} ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ, ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ . ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ? ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

οταν εκανε απολυσεις το 1995-96 γιατι δεν την σταματησε κανει?