Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΘΙΣΒΗ vs ΛΑΡΝΑΚΙ - Τα ανομολόγητα ενοίκια!

Τα ανομολόγητα ενοίκια!

Όταν προ 2 ετών, ο αλήστου μνήμης τότε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδος, ξεκίνησε τις εν κρυπτώ διαδικασίες για την ανανέωση της Σύμβασης παραχώρησης του ''μπαζωμένου'' γηπέδου στο ''Λαρνάκι'' με την εταιρεία S&B, είχαν αρχίσει οι αντιδράσεις από πλήθος κατοίκων, με αποτέλεσμα η ''παροχή υπηρεσιών'' του να τελεσφορήσει , με όποιον τρόπο είχε γίνει αυτό, τις τελευταίες ημέρες της παραμονής του στην θέση αυτή, όπως θα ενθυμούνται οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις. Το συμφωνηθέν αντίτιμο ήταν 30.000 ευρώ κατ' έτος για τα επόμενα 10 χρόνια, χωρίς αναπροσαρμογή και στο τέλος και δείχνοντας ότι κάποιοι ''πίεζαν'' την εταιρεία, συμφωνήθηκε και μιά εφ' άπαξ καταβολή 15.000 ευρώ. Τότε είχαν προσκομισθεί στοιχεία ότι άλλα Λιμενικά Ταμεία στην Ελλάδα, εισέπρατταν πολλαπλάσια των 30.000 ευρώ για μισθώματα αιγιαλών και ότι πέραν του παράνομου της πράξης, ήταν και εξευτελιστικό το συμφωνηθέν αντίτιμο. Για δε τους περιβαλλοντικούς όρους, ούτε συζήτηση.
 
Και μόνον για την ιστορία και την σύγκριση, παραθέτουμε σήμερα Υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες εγκρίνουν την χρήση των εγκαταστάσεων (3 κρηπιδώματα) αιγιαλού σε μία παραχωρούμενη έκταση 35.403,50 τ.μ. (35,4 στρέμματα) στην Θίσβη Βοιωτίας, μαζί με το εγκριθέν μισθίον. Εάν λάβουμε υπ' όψιν ότι περίπου την ίδια εποχή υπεγράφη και η σύμβαση παραχώρησης των 78 στρεμμάτων στο ''Λαρνάκι'' για 30.000 ευρώ, τότε είναι εύκολο να συμπεράνουμε το ποιός είναι ''ο Άρχοντας των δακτυλιδιών'', ποιός ''κυβερνάει'' αυτόν τον τόπο, όπως έλεγε και ένας προ ετών αναχωρήσας Πολιτικός. 
 
 
 
 
 
 
Είχε προηγηθεί από 1-2-2012 η Κ.Υ.Α. για την ΕΛΒΑΛ, για χρήση από κοινού του λιμένα με την ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Δηλ. 450.000 ευρώ ανά έτος και 466.000 ευρώ εφ' άπαξ για ένα κομμάτι αιγιαλού 35.4 στρεμμάτων στην Θίσβη, σε σύγκριση με τα 30.000 ευρώ ανά έτος για 78 στρέμματα στο ''Λαρνάκι''...
 
Να σημειώσουμε μόνον ότι και οι 2 Κ.Υ.Α. λαμβάνουν ''υπ'όψιν'' την υπ' αρ. 1040334/1763/Β0010 /30-6-2010 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε εγκρίνει ..τα πάντα, πριν ακόμα γνωματεύσει το Κ.Α.Σ.... Τελικά, όποια ...βρωμόπετρα εκείνης της εποχής να σηκώσει κανείς, από κάτω θα εύρει τον Παπακωνσταντίνου! Το ξεκαθάρισε όμως εχθές ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κος Ευάγγελος Βενιζέλος : ''Δεν θα χρεωθούμε εμείς, είπε, τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπακωσταντίνου!!..'' Και έχει δίκιο. Δικοί τους ήσαν;...

http://epikourositeas.blogspot.gr/


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΤΩΝΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ !!!