Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ... ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ!




Μόνον εμείς ...λείπαμε!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24-5-2013, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, η προγραμματισμένη Συνεδρίαση των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., στην όμορφη και μαρτυρική πόλη του Διστόμου. Σε έναν φιλόξενο και άρτια εξοπλισμένον χώρο, οι Σύνεδροι-Αντιπρόσωποι από τους πέριξ του Κορινθιακού Δήμους, είχαν την δυνατότητα, πέραν της δια ζώσης επαφής τους, να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να πληροφορηθούν και στο τέλος να αποφασίσουν για τις κοινές ενέργειές τους, προκειμένου να προστατεύσουν πρωτίστως την κοινή μας θάλασσα και δευτερευόντως το περιβάλλον των πόλεων και των χωριών μας.
 

Ο κατάλογος με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είχε αποσταλεί σε 31 (τριάντα έναν) Αιρετούς 13 (δέκα τριών) παραθαλάσσιων περί τον Κορινθιακό κόλπο Δήμων, οι οποίοι είναι και ενταγμένοι στον Σ.Π.Ο.Α.Κ.. Δεν είναι της παρούσης η αναφορά στην πάρα πολύ καλή και χρήσιμη Συνεδρίαση, τόσον από πλευράς θεμάτων, όσον και από πλευράς συμπερασμάτων και αποφάσεων.
Αυτό το οποίο όμως είναι επιβεβλημένο να αναφέρουμε είναι ότι, από τον παραπλεύρως δημοσιευόμενο κατάλογο των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., απουσιάζει το όνομα του Δήμου Δελφών.
Ο Δήμος Δελφών δηλαδή, δεν είναι μέλος του Σ.Π.Ο.Α.Κ.. Και η εξήγηση είναι απλή : Ο Δήμος Δελφών, δεν είναι παραθαλάσσιος!!!
 
Βλέπετε εσείς κάποια άλλη λογική εξήγηση;
Όταν ο Κορινθιακός βοά, όταν οι Δήμοι μαζί με τους Συλλόγους κινητοποιούν Επιτροπές της Βουλής και Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, όταν Κοινοτικοί Επίτροποι οργανώνουν Συνέδρια για την προστασία του Κόλπου, όταν η ρύπανση της θάλασσας δεν είναι ορατή παρά μόνον από τους πάσχοντες από αχρωματοψία και όταν υπάρχει ένα πλήθος εγγράφων και επιστολών από τον Σ.Π.Ο.Α.Κ. προς τον Δήμο μας ο οποίος αρνείται πεισματικά, όχι μόνον να εγγραφεί αλλά ούτε κάν να απαντήσει, τότε η εξήγηση είναι μία και απλή :
Ο Δήμος Δελφών δεν είναι παραθαλάσσιος!...
 
Οτιδήποτε άλλο θα ήθελε να φαντασθεί και να υποθέσει ο οποιοσδήποτε, θα είναι κακοήθεια και θα απαξιώνει το τεράστιο περιβαλλοντικό έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Και τα έργα μιλούν από μόνα τους : Σκίτσα, Λαρνάκι, Βιολογικοί Ιτέας, Δελφών, Άμφισσας και Γαλαξειδίου, Βαϊδερπός, Χωματερή Άϊ-Γιαννάκη, Βλαχοθανάσης, Αλεφάντω, Λατομείο Πολυδρόσου, Γκιώνα, Καμιώτισσα και τόσες άλλες τοποθεσίες των οποίων ''ούκ έστιν αριθμός''. Φαντασθείτε να μήν είχαν ενταχθεί τα ''Τουμπανάρια'' στην Β' ζώνη! Κόλαση θα είχε γίνει εκεί πάνω από το μπετόν. Γλύτωσαν όμως, όπως γλύτωσαν και οι Γαλλικοί μώλοι, γιατί εκεί θα γίνει ενυδρείο.
Και βεβαίως, η απάντηση στο ερώτημα : ''Πού να τρέχουμε τώρα για προστασία στον Σ.Π.Ο.Α.Κ.;(!)'' είναι πανεύκολη : ''Μα δεν μας αφορά το θέμα, γιατί δεν έχουμε θάλασσα!...''
Πιστεύετε ότι είναι για γέλια; Λάθος κάνετε! Εδώ ελέχθη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι '' Η Ιτέα είναι από την φύση της μεταλλευτική περιοχή και έτσι θα παραμείνει!..'' και δεν γέλασε κανείς! Ούτε αντέδρασε κανείς! Άρα είναι γεγονός. Στον Σ.Π.Ο.Α.Κ. θα κολλήσουμε τώρα;...
 
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποτυχημένοι Δήμαρχοι και λοιποί αργόσχολοι φτιάξανε το ΣΧΟΑΠ για να κάνουν αντιπολίτευση στους άλλους και για να χρηματοδοτούνται χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Υπάρχουν τα αρμόδια υπουργεία,περιφέρειες και Δήμοι που πρέπει να ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά. Εάν δεν ασχολούνται,η δεν ασχολούνται σωστά είναι δικό μας και το πρόβλημα και η ευθύνη.Ο ΣΧΟΑΠ δεν μπορεί ούτε δικαιούται να υποκαταστήσει κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

δεν τιθεται κανενα ζητημα ολα ειναι πεντακαθαρα χωις καμια μολυνση και ρυπανση και τρεχω να αγορασω και τις γαλαζιες σημαιες για τις τουριστικες παραλιες, μην ξεχασω να βαλω μια και στο λαρνακι, αχρηστοι-πουλημενοι ερχεται η ωρα σας ερχονται οι εκλογες

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ : ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ??? ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ! ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ??? ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ {αυτα επιτρεπονται απο την εταιρεια} ΜΑΣΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΕΝΤΡΑ κ.λ.π. !!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ Η ΙΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ , ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ , κ.λ.π. ??? ΜΠΟΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΞΩΡΗΞΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ! ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ? ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ! ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ? ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ??? ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΠΛΕΟΝ ! ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ! ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ {κατα πληροφοριες χωριστα} ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΦΙΝΤΑΝΙΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ !!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΟΤΙ Η ΙΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗ , ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ???????????? ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΛΕΣ ? ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ,ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΩΝ 9,00 π.μ.:ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ LOBBY,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΟΡΟΥΝ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ "ΟΛΕΣ" ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΜΠΕΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ.- ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΤΟ ΠΡΩΪ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ 2 ΚΑΦΕΔΕΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ 4,5 ΤΣΙΓΑΡΑ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ ΠΡΟΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ "ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΑΚΑΚΑ". ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΝΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΣΑΙ "ΚΥΡΙΑ" ΤΟΤΕ ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,Η ΔΟΥΛΈΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΓΚΕΓΚΕ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΧΩ ΠΙΑ ΒΑΡΕΘΕΙ. Α, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ,ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΙΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΜΑΦΙΟΖΟΙ Ε ΜΑΦΙΟΖΟΙ.