Κυριακή 26 Μαΐου 2013

''Σφαγή'' Νίκου Χατζηνικολάου με Α. Ντινόπουλο για το λουκέτο στην ΕΡΤ : "Να προστατεύσουμε τη Δημόσια Τηλεόραση" - "Λέει γελοιότητες, μαζέψτε τον" - VIDEO


- Σκληρά λόγια από τον βουλευτή της ΝΔ για τον Νίκο Χατζηνικολάου
 - Χυδαία επίθεση χαρακτήρισε ο εκδότης, όσα είπε ο Α. Ντινόπουλος
- Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
- Σύμφωνα με αυτό, το θέμα έπεσε στο τραπέζι σύσκεψης των τριών αρχηγών
 - Δείτε βίντεο με το απόσπασμα της εκπομπής
Επίθεση εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου εξαπέλυσε μέσω της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Νινόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο, σε σύσκεψη των τριών αρχηγών συζητήθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος που ήταν καλεσμένος της εκπομπής για άλλα θέματα, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου.

“Και γράφεται από αυτούς οι οποίοι πριν από 2-3 μήνες ήθελαν να αρπάξουν τη συχνότητα του 902” είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ενώ μίλησε και για “κυρίους που έχει εκβράσει η τηλεόραση μετά την πολιτεία τους στο Alter, όταν έπαιρναν ηγεμονικούς μισθούς”. Kαι πρόσθεσε: “Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοσία τηλεόραση από προκλητικά δημοσιεύματα τα οποία έχουν άλλους στόχους. Αυτό που επιζητούν είναι να αρπάξουν κάποιο κανάλι”.

Αργότερα, σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ. “Θεωρώ θλιβερό ένας πρώην δημοσιογράφος να καθίσταται εκφοβιστής και λογοκριτής του τύπου. Το δημοσίευμα είναι διασταυρωμένο και δεν έχει διαψευστεί” είπε. “Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες γελοιότητες από το στόμα ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ”. Σε ο,τι αφορά τον 902, είπε ότι “δεν περίμενα ένας βουλευτής να λειτουργεί με βάση ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά". "Θεωρώ πραγματικά ότι ο βουλευτής δεν εκφράζει ούτε το ήθος, ούτε την ποιότητα της κοινοβουλευτικής παράταξής του, είναι σε εκτροπή και ελπίζω να τον μαζέψουν” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο




Την κόντρα πυροδότησε δημοσίευμα της Real News, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση μελετά πρόταση να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ και να ξανανοίξει με διαφορετικό όνομα και 2.000 λιγότερους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία σύσκεψη των τριών αρχηγών, στα μέσα Απριλίου, όταν οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την τρόικα.

Το θέμα έφερε ο Αντώνης Σαμαράς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Κουβέλης προέβαλαν βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: