Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Ο δήμος Δελφών διοικείται από αυτούς που δημιούργησαν τα χρέη που κουβαλάει σήμερα»


Έξω από τα δόντια…
Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ και από πολλούς δίνει στην εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Δρακάκης. Άνθρωπος που ξέρει ότι «αν δεν σπάσουν τ’ αυγά δε γίνεται ομελέτα», λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, χωρίς να μασάει τα λόγια του.
Μιλάει για συμβούλους όλων των παρατάξεων που εξυπηρετούν σκοπιμότητες με αντάλλαγμα φυσικά, ενώ απαντά και σε όσους του καταλογίζουν «show» επειδή, όπως υποστηρίζουν, έχει αρχηγικές βλέψεις, ευχόμενος να εξυπηρετούσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι το θεσμικό τους ρόλο και ας τους κατηγορούσαν.
Σχετικά με το έλλειμμα ηγεσίας για το οποίο μιλούν πολλοί πια, ο κ. Δρακάκης, αφενός δεν το διαψεύδει, αφετέρου διευκρινίζει ότι δεν δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας της παράταξης, αφού υπάρχει ελευθερία λόγων και πολιτικών πράξεων για κάθε σύμβουλο
Έχει δίκιο, το αναγνωρίζουν οι πολίτες!
Λέει πάντως ότι η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζουν την προσπάθειά του. Και είναι γεγονός ότι κάτοικοι του δήμου Δελφών, ανεξαρτήτως αποχρώσεων θεωρούν ότι είναι η μόνη φωνή στιβαρής αντιπολίτευσης και ελέγχου προς τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο. Ο κ. Δρακάκης έχει καταφέρει σε αυτή του τη θητεία να βγει μπροστά καθιστάς το όνομά του ως φαβορί για βασικό αντίπαλο του νύν δημάρχου.
Κάποιοι μάλιστα ήδη θεωρούν ότι αν ενώσει με τις δυνάμεις του με τον κ. Κάππο που ήδη έχει ανοίξει τα χαρτιά του, μπορούν να επικρατήσουν άνετα, ίσως και από την πρώτη Κυριακή. Σε αυτό μάλιστα εκτιμούν ότι μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο η Βουλευτής κ. Μανδρέκα, η οποία είναι στενή συγγενής του κ. Δρακάκη, ενώ είναι και στενή φίλη του κ. Κάππου που την στήριξε ανοικτά και δυναμικά στις εκλογές του 2012.
Δεν γνωρίζουμε τι σκοπεύει να κάνει τελικά, καθώς ο ίδιος απαντά ότι σύντομα θα καταλήξει σε απόφαση, αλλά αν τελικά κατεβεί οι συνθήκες δείχνουν πιο ευνο[κές παρά ποτέ γι’ αυτόν.
«Ο δήμος Δελφών διοικείται από αυτούς που δημιούργησαν τα χρέη που κουβαλάει σήμερα»
Ο κ. Δρακάκης απαντά και στους επικριτές του που του καταλογίζουν ότι αλλάζει χώρους, υποστηρίζοντας ότι στο μοναδικό κόμμα που συμμετείχε είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν υπήρξε ποτέ μέλος ή οπαδός σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Για το Δήμαρχο τονίζει ότι σε θέματα διαχείρισης δημοσίου χρήματος είναι ευθεία σύγκρουση. Υποστηρίζει ότι αυτή την εποχή ότι οι απευθείας αναθέσεις δεν είναι γενικότερο φαινόμενο στους δήμους. «Ο δήμος Δελφών δια του Δημάρχου αλλά και κάποιων Αντιδημάρχων επί της ουσίας διοικείται από τους ίδιους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια διοίκησαν τους πρώην καποδιστριακούς δήμους. Δυστυχώς είναι επιρρεπείς σε νοοτροπίες και χειρισμούς του παρελθόντος και οι οποίες νοοτροπίες οδήγησαν στην χρεωκοπία των Δήμων. Δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να αλλάξουν!!! Άλλωστε τα χρέη του Δήμου Δελφών (δηλαδή των πρώην καποδιστριακών δήμων ) οι ίδιοι τα δημιούργησαν!
Εκτός των έργων που χρηματοδοτούνται από προγράμματα όπως ΕΣΠΑ κλπ τα υπόλοιπα που προέρχονται από ιδίους πόρους περίπου το 90 % των έργων αυτών γίνονται με βάση τις κατατμήσεις και τις απευθείας αναθέσεις!!!», υποστηρίζει.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ο δήμος Δελφών διοικείται από αυτούς που δημιούργησαν τα χρέη που κουβαλάει σήμερα» είπε ο πρωτάρης της πολιτικής...

Ανώνυμος είπε...

Γραφικός μεν αληθινός δε ο κύριος Δρακακης !

Ανώνυμος είπε...

Εσείς προτιμάτε τους διευθαρμένους και τους κλέφτες παρά τους έντιμους ικανούς αλλα λίγο γραφικούς εξάλλου αυτό συμβαίνει σε όλη την ελλάδα όλα τα βρομόσκυλα είναι στην πολιτική κανένας αξιοπρεπής και σοβαρός έντιμος δεν στάθηκε στην πολιτική,μετα μην παραπονιέστε κάθε λαός και η μοίρα του λιώσιμο τα κεφάλια γιατί αυτό μας αξίζει το θέμα είναι ότι κοντά στα χλωρά καίγονται και τα ξερά.