Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κλέαρχος Περγαντάς: Δεν θα είμαι υποψήφιος για Περιφερειάρχης.


Μια βαρυσήμαντη είδηση έδωσε μέσα από το  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο  αιρετός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς σχολιάζοντας τις φήμες ότι  μπορεί οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές να  διεξαχθούν με διπλές κάλπες. Μια για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη- Δήμαρχο και  μία  για τα μέλη του Περιφερειακού-Δημοτικού Συμβουλίου.
«Μια τέτοια διαδικασία θα οδηγούσε στο απόλυτο χάος στην Περιφέρεια, κανένας περιφερειάρχης δεν θα μπορεί να υλοποιήσει προγραμματικούς στόχους ούτε να διαμορφώσει πλαίσιο πολιτικής δράσης με τους συνεργάτες του, εγώ αν συμβεί κάτι τέτοιο  θα είμαι απέξω, δεν κατεβαίνω…».
Την ίδια στάση κατέθεσε μέσα απο το  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 και ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος.
«Αν τα κόμματα της συγκυβέρνησης προχωρήσουν σε τέτοιες  μεθοδεύσεις που αλλοιώνουν την βούληση του λαού δημιουργώντας τερατογεννέσεις ,ας ψάξουν αλλού να βρουν υποψήφιους Δημάρχους, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι τοσο μίζεροι και αφελείς  για να φτάσουν ως εκεί».
Στο ίδιο  ύψος τοποθετήθηκε και ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας  και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Βέττας που έκανε παρέμβαση στο  κεντρικό  δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1.
«Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διαισθάνονται ότι θα υποστούν  βαριά ήττα στις δημοτικές εκλογές και  επεξεργάζονται σχέδια για να μετριάσουν αυτή την ήττα καταστρέφοντας όμως τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και  παραβιάζοντας  το Σύνταγμα της χώρας, οι πολίτες οφείλουν να αντιδράσουν, προσωπικά θα φέρω το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να πάρουμε θέση».
Ο μόνος αυτοδιοικητικός που συμφωνεί με ένα τέτοιο σχέδιο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας είναι ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς ο οποίος μιλώντας στο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1  τόνισε ότι  παρόμοιο μοντέλο ισχύει και στην Κύπρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΒΑΛΕΙΣ ΜΑΓΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3%.