Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου της Βουλευτή κας Ασπασίας Μανδρέκα για τις Οργανικές θέσεις Σχολείων της Φωκίδας


Ασπασία Π. Μανδρέκα

Βουλευτής Ν. Φωκίδας                        

Παρασκευή, 24 Μαϊου 2013
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
 
Με δελτίο τύπου που εξεδόθη στις 10 Απριλίου 2013 η Βουλευτής  ενημέρωσε για τις  ενέργειες στις οποίες είχε προβεί  σχετικά με το θέμα του νέου σχεδιασμού για την οργανικότητα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Φωκίδας.
 
Ειδικότερα και για τη λογική αλληλουχία των γεγονότων υπενθυμίζουμε την αρχική συνάντησή της, στις 10-4-2013, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αθανάσιο Κυριαζή, κατά τη διάρκεια της οποίας μετέφερε την ανησυχία που είχε προκαλέσει το υπ’ αριθμ. 44506/Δ4/2-4-2013 έγγραφο προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εξήγησε τις ιδιαιτερότητες των υφισταμένων σχολείων και δήλωσε ρητά την κάθετη αντίθεση της στο ενδεχόμενο μείωσης οργανικών θέσεων στα σχολεία της Φωκίδας η οποία θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του επιπέδου της Εκπαίδευσης, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου.
 
Αμέσως μετά η Βουλευτής, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατέθεσε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9521/11-4-2013 Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και έλαβε απάντηση από τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 63089/ΙΗ ΕΞ/10-5-2013 έγγραφό του.
 
Στην απάντηση αυτή ο κ. Υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
 
«Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε με το έγγραφο προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές να προτείνουν την κατάργηση οργανικών θέσεων ή τον υποβιβασμό ή κατάργηση σχολικών μονάδων, αλλά να αιτιολογήσουν τις προτάσεις που κατέθεσαν. Αναφορικά, δε, με τον σχεδιασμό για την οργανικότητα των σχολικών μονάδων του Νομού Φωκίδας, αλλά και γενικότερα όλης της επικράτειας, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία όλων των απαραίτητων στοιχείων που θα συντελέσουν στην τελική διαμόρφωση του σχολικού χάρτη της χώρας για το σχολικό έτος 2013-2014…».
 
Ενώ λοιπόν η διαδικασία για το σχεδιασμό βρισκόταν σε εξέλιξη, η Βουλευτής Φωκίδας  επισκέφτηκε, εκ νέου, το Υπουργείο Παιδείας την 22α Μαΐου αλλά και την επομένη, 23η Μαΐου, όπου είχε μακρά συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Αθανάσιο Κυριαζή, αλλά και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των σχετικών Διευθύνσεων για τον σχεδιασμό της οργανικότητας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Φωκίδας.
 
Η Βουλευτής, που παρακολουθεί εξ’ αρχής  στενά την εξέλιξη του σοβαρού αυτού θέματος, έθεσε στην πολιτική ηγεσία εμπεριστατωμένα τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες ενός εκάστου σχολείου του Νομού, έτσι ώστε αυτές να συμπεριληφθούν στο συνολικό πλαίσιο των πολιτικών κατευθύνσεων προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου προκειμένου αυτή να καταλήξει στην εισήγηση της πρότασης και να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα κατά την οριστική διαμόρφωση του σχολικού χάρτη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Φωκίδας.
 
Κατόπιν αυτών ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία ότι η πρόταση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας για το σχεδιασμό της οργανικότητας των σχολικών μονάδων ολοκληρώθηκε, έχει  οριστικοποιηθεί, με θετικότατο τρόπο για τα σχολεία του Νομού Φωκίδας και αναμένεται η έγκρισή της από την πολιτική ηγεσία με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης.

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εντάξει ρε παιδιά!... έκανε το καθήκον της η Βουλευτής.... μην είμαστε και πλεονέκτες!!
οριστικοποιήθηκε ο χάρτης της εκπαίδευσης στην Φωκίδα με θετικά αποτελέσματα!!... μιά χαρά!!! δεν πάθαμε και τίποτα !... εύγε άσπα.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι δεν πάει καλά... Μήπως ξέχασες τις αρχικές προτάσεις, μήπως ξέχασες τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας των φορέων, τα συλλαλητήρια,το κλείσιμο των σχολείων για να μη μειωθούν οι οργανικές θέσεις ή να μη κλείσουν σχολεία;;; Και τώρα που δεν θα πειραχτεί τίποτα εσένα σε ενοχλεί;;; Έλεος....Ήθελα να ξερα εσύ και κάτι άλλοι ξέρετε τι ζητάτε;

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ??...
ΣΥΓΝΩΜΗ ..ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟ ..ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ..ΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΡΟΠΟ..

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΝ "ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ" ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ....Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ."ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΝ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ...........ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΑΣΠΑΣΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΦΩΚΙΔΑ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;
ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΖΑΜ ΤΡΟΙΚΑ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΘΗ ΕΤΣΙ Η ΦΩΚΙΔΑ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ;
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΣΠΑΣΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ "ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" ΑΦΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ........