Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Συνάντηση της Βουλευτή κας Ασπασίας Μανδρέκα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ


Ασπασία Π. Μανδρέκα                                                  
Βουλευτής Ν. Φωκίδας  

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 
Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο επισκέφθηκε την Τετάρτη, 22 Μαίου 2013,  στο γραφείο του η Βουλευτής Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα.
 
Η Βουλευτής μετέφερε στον κ. Αρχηγό τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, ανέλυσε τα προβλήματα που υπάρχουν στην αστυνόμευση και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και τα προβλήματα του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτή.
 
Εξήρε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νομό της και την αυταπάρνηση που επιδεικνύει το Αστυνομικό Προσωπικό παρά τη δύσκολη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα και επηρεάζει άμεσα τους Αστυνομικούς. Συζήτησε το θέμα των μεγάλων μειώσεων που έχουν υποστεί στο μισθολόγιο τους αλλά και της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που παρατηρείται στη στελέχωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας. Επίσης τόνισε το ζήτημα της έλλειψης των μέσων που διαθέτει η Υπηρεσία για την εκπλήρωση με επάρκεια της αποστολής της.
 
Η Πολιτεία, τόνισε η Βουλευτής, οφείλει να διασφαλίζει τις συνθήκες, για να μπορούν οι Αστυνομικοί να εκτελούν την υπηρεσία τους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και να μην εκτίθενται στον κίνδυνο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους.
Η Βουλευτής τέλος, ζήτησε από τον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την ενίσχυση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας με ανθρώπινο δυναμικό, με μηχανοκίνητο εξοπλισμό και με την απαραίτητη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση της αστυνόμευσης και η αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νομό Φωκίδας αλλά και για να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών.
 
Ο κ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί αντικείμενο ειδικού ενδιαφέροντος για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των σχετικών στοιχείων και δεδομένων, προκειμένου να εκτιμηθεί το ζήτημα στο σύνολό του και να επιλεγούν λύσεις σύμφωνα με τις ιδιαίτερες  τοπικές αστυνομικές ανάγκες.
 
Διαβεβαίωσε, δε, πως, σε ό,τι αφορά στα ειδικότερα ζητήματα που τέθηκαν από τη Βουλευτή, ότι θα είναι αρωγός και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνάρτηση με τον εκτελούμενο κατ’ έτος προϋπολογισμό εξόδων, που λόγω της οικονομικής συγκυρίας είναι περιορισμένος, τόσο για την προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων όσο και για την ικανοποίηση των αιτημάτων ενίσχυσης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και αφού συνεκτιμηθούν οι υπηρεσιακές προτεραιότητες και ανάγκες. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραία! λύθηκε και το ζήτημα της τέως ΕΛ.ΑΣ.,...
οκ! μια χαρά μετά την επίσκεψη της άσπας θα ανέβει ο μισθός των παιδιών που τρεις και εξήντα παίρνουνε και τον κόσμο δέρνουνε..., συγνώμη μου ξέφυγε αυτό καθόσον αιρετικός...
οκ! μια χαρούλα... μετά την επίσκεψη της άσπας στον Αρχηγό θα ανέβουν και τα κομμένα κονδύλια του υπουργείου ΠΡΟΠΟ κατά τας διαταγάς της τρόικιας!!
οκ! μια χαρά ...μήπως κατά την επίσκεψη της η άσπα συστήθηκε ως μια εκ των βουλευτών που με λύσσα ψήφισαν την φτώχια των ένστολων??
ωχ!! ξέχασα στον διορισμένο ΑΡΧΗΓΟ της κομανταντούρ πήγε ....ήξερε το παλληκάρι τι τραβάνε οι δραγάτες του αλλά ήξερε και αυτός ποια θα είναι η επόμενη θέση του.. αλίμονο!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΠΡΙΜ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ; ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ, ΜΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ.