Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ​ΚΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΣΤΗΝ Czestochow​a ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ - ΦΩΤΟ

Εικόνα 1 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο Szkola Podstawowa
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΣΤΗΝ Czestochowa ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS
Το 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας στα πλαίσια του προγράμματος COMENIUS με το project, που φέρει ως τίτλο: «Healthyme, Healthyyou, Healthyus», παρευρέθηκε στην τέταρτη συνάντηση εκπαιδευτικών στη Czestochowa της Πολωνίας από τις 13-17 Μαΐου 2013.
Σε αυτό το ταξίδι οι εκπαιδευτικοί και των επτά χωρών (Ιταλίας, Ισπανίας, Σκωτίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Πολωνίας και Τουρκίας) είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πρόοδο των εργασιών που έχει αναλάβει η κάθε χώρα, να ανταλλάξουν εκπαιδευτικό υλικό όπως επίσης και να συζητήσουν για διάφορα παιδαγωγικά θέματα. Επιπρόσθετα, ήταν μοναδική η εμπειρία του να παραβρεθούν στο Szkola Podstawowa nr 38 im, Ludwika Zamenhofa – Czestochowa της Πολωνίας και να παρακολουθήσουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Οκτώβριο του  2013 θα έχουμε την τιμή και την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Ιτέα εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το San Cataldo της Σικελίας. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο χωρών καθώς και μια ιδανική ευκαιρία για ανταλλαγή διαφορετικών πολιτισμικών αξιών, νοοτροπιών όπως και εκπαιδευτικών αντιλήψεων.
 
Εικόνα 2 Παρακολουθώντας μάθημα της Α’ Τάξης
Εικόνα 3 Στην αίθουσα φυσικών επιστημών με μαθήτριες της Ε’  τάξης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: